Què fer a València aquest 9 d'Octubre? 

Consulta la programació d'actes que prepara la ciutat per a la festa gran dels valencians
8 octubre 2019 18:45h

VALÈNCIA. València dona el tret d'eixida al 9 d'Octubre amb una programació festiva. La ciutat prepara una sèrie d'activitats culturals per a celebrar entre tots els valencians aquest dimecres de festivitat. 

A les 9 i mitja del matí la Generalitat fa el lliurament de les Altes Distincions amb motiu d'aquesta data. En el cas de l'Ajuntament de València, a les 11 i mitja tindrà lloc la recepció de la corporació, les autoritats i els convidats. Poc després tindrà lloc la lectura del decret d'Alcaldia i el lliurament de la senyera a l'Arxiu Municipal. 

A partir de les 12 hores del migdia, la processó cívica i l'ofrena floral a Jaume I seguiran per l'itinerari tradicional: plaça de l'Ajuntament, carrer de Sant Vicent, plaça de la Reina, carrer de la Pau i plaça d'Alfons el Magnànim. La bandera la portarà Maria José Català. 

Ací serà on hi haurà l'ofrena de corones de flors davant de l'estàtua del rei Jaume I al Parterre. Després, seguirà per Pintor Sorolla, carrer de les Barques i plaça de l'Ajuntament, on, en acabar la processó cívica, la pirotècnia Zarzoso d'Altura dispararà una mascletà terrestre.

De vesprada, a les 17 hores, serà el torn de la XV Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València des del carrer de la Pau fins a Marqués de Sotelo, que passarà pel carrer de Sant Vicent i la plaça de l'Ajuntament. A València també es podrà gaudir de vesprada de l'espectacle d'Andrés Belmonte Tariq

Durant aquesta jornada, també es podrà visitar l'exposició que ha estat durant aquesta setmana al Palau de la Generalitat sobre la predel·la del Centenar de la Ploma, una de les obres més representatives del gòtic internacional valencià que ara es troba en procés de restauració després de l'acord rubricat amb el Victoria & Albert Museum de Londres.

A més, el Museu de les Ciències tindrà aquest 9 d'Octubre horaris especials de festiu i tallers, activitats infantils i visites guiades a les exposicions. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next