Que sone la música! - 26 d'abr. 2019

Divendres, 26 d’abril de 2019

Campanya electoral. La número tres de Compromís per Cullera escriu en el whatsapp de la candidatura que circula per Facebook una foto meua amb una carabassa. L’acompanya un text que diu: <<El número dos de Compromís.>> És una cosa que jo ja sabia que passaria.

Fa dos o tres estius, acabat de jubilar de mestre, vaig penjar a la xarxa una instantània en què apareixia amb una carabassa de piu de burro com a tota indumentària. Hi adjuntava aquestes paraules: <<M’ha picat un mosquit tigre! La mare que el va parir!>> És la vegada que he tingut més like, comment i share. Tots els missatges van ser en pla jocós bo i exceptuant el de l’admirat novel·lista Toni Cucarella, que em va dir poquet i bo. Segons ell, a certa edat calia ser més púdic. Més que més quan el meu físic, en comptes d’engrescar ningú, el que faria seria provocar l’efecte contrari. Jo no pretenia erotitzar ningú, que conste. Quant al físic, el meu amic tenia tota la raó: em sobren deu quilos i he d’anar a la platja nudista a fi de poder lluir un bronzejat integral.

Hi ha hagut algun comentari de companys de candidatura i ací s’acaba la cosa. Per ara. Perquè n’hi haurà més fotos, n’estic segur. Més encara: si els meus adversaris polítics foren un poc més llegits, trobarien uns textos a partir dels quals podrien exigir la meua lapidació fins i tot.

Quan he pogut, he buscat per Facebook i no he trobat cap foto ni referència a mi. Més tard he coincidit pel carrer amb la companya número quatre i m’ha ensenyat la imatge ressenyada per la candidata tres, que li l’havia enviada. No és la de l’estriptis, com jo em pensava, sinó que és una en què porte una senyera independentista talment capa i en subjecte una altra amb la mà. Les estelades són diferents. Una té el triangle blau i l’altra groc. Amb la mà lliure sostinc una carabassa de piu de burro que tinc recolzada a l’engonal. En aquesta foto no recorde exactament el text que hi vaig posar. Sé que feia referència al fet que no m’havien deixat entrar al Metro de Barcelona per acudir a la manifestació de l’11 de Setembre. Ah, també duc una barretina. Tot molt ètnic, ja veieu.

Quina campanya tan apassionant que ens espera. Per cert, qui deu haver penjat la foto ultratjant: el PSOE, el PP, Ciudadanos? No descarte el foc amic. Amic? Amb amics així, és ben cert que no em calen enemics!

next