Quin regidor gestionarà cada àrea a l'Ajuntament de València?

En la Junta de Govern Local d'aquest dimarts s'han constituït definitivament les nou àrees de govern que van pactar el passat divendres Compromís i el PSPV 
16 juliol 2019 18:53h
El nou govern comptarà amb nou tinences d'alcaldia. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ja compta amb una estructura de govern municipal. Aquest dimarts s'ha celebrat la primera Junta de Govern Local després de l'acord assolit divendres passat entre Compromís i el PSPV, on s'ha determinat finalment quin regidor ocuparà cadascuna de les delegacions del govern municipal. El vicealcalde i portaveu de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha informat sobre les nou àrees de govern que van quedavr pactades el passat divendres, amb pocs canvis sobre qui ostentarà cada competència.  

D'aquesta forma, l'àrea de govern de Gestió de Recursos estarà encapçalada per l'edil de Compromís Luisa Notario. Serà la mateixa Notario qui assumisca les competències d'Organització i Gestió de Persones; els Serveis Centrals Tècnics, i Contractació. Dins d'aquesta àrea, el regidor de Compromís Pere Fuset assumirà la competència d'Agenda Digital i Administració Electrònica; Isabel Lozano es farà càrrec de Patrimoni Municipal, i Carlos Galiana s'ocuparà de Control Administratiu. 

Per la seua banda, el socialista Aarón Cano serà el responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana i estarà al comandament de les competències de Prevenció i Extinció d'Incendis, Policia Local i Protecció Civil. 

En una línia semblant a la de la passada legislatura, la regidora de Compromís Isabel Lozano estarà al front de l'àrea de Benestar i Drets Socials, on assumirà la competència de Serveis Socials. L'edil del PSPV Pilar Bernabé s'ocuparà d'Envelliment Actiu; Maite Ibàñez, de Joventut i de Cooperació al Desenvolupament i Immigració, i Emiliano García, de Salut i Consum Responsable. Per la seua banda, la regidora de Compromís Lucía Beamud serà la responsable d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBi. 

El regidor de Compromís Pere Fuset continuarà mantenint la competència de Cultura Festiva dins de l'àrea de la qual serà responsable: Educació, Cultura i Esports. En aquest bloc, la socialista Maite Ibàñez s'ocuparà d'Educació i Acció Cultural, i Pilar Bernabé, d'Esports. Així mateix, Glòria Tello, per part de Compromís, seguirà al front de Patrimoni i Recursos Culturals. 

La vicealcaldessa i portaveu del govern municipal, Sandra Gómez, canvia de registre i encapçalarà l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge. Alhora, s'encarregarà de les competències de Gestió d'Obres d'Infraestructura; de Planificació i Gestió Urbana, i de Manteniment d'Infraestructures. La competència d'Habitatge estarà governada per Isabel Lozano. 

L'edil de Compromís Giuseppe Grezzi continuarà al front de les competències de Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic, i serà el responsable de l'àrea de govern de Mobilitat i Espai Públic. Mentrestant, Lucía Beamud assumirà de la Regidoria d'Espai Públic. 

Sergi Campillo, qui assumeix una de les dues vicealcaldies i és portaveu del govern municipal, mantindrà l'àrea de govern d'Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica. Dins d'aquest bloc, serà el responsable de Conservació d'Àrees Naturals, de Gestió Sostenible de Residus Urbans i de neteja de l'Espai Públic i Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat. Per la seua banda, Alejandro Ramon assumirà les regidories d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, i de Cementiris i Serveis Funeraris. Grezzi s'incorpora al front de Platges i de Qualitat Acústica i de l'Aire. Per la seua banda, la socialista Elisa Valía ocuparà Cicle Integral de l'Aigua, i, finalment, Glòria Tello, Benestar Animal. 

La regidora socialista Pilar Bernabé substituirà Sandra Gómez en les competències d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, i Formació i Ocupació, dins de l'àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació. Alejandro Ramon serà qui estiga al front de la Regidoria d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta; Lucía Beamud, de Pobles de València, i Carlos Galiana, de Comerç. 

L'última de les nou àrees de govern, Participació, Drets i Innovació de la Democràcia, estarà regentada per Ramón Vilar. El regidor socialista serà qui s'encarregue de la competència d'Informació i Defensa de la Ciutadania. Mentrestant, Elisa Valía s'encarregarà de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, i Transparència i Govern Obert. 

Depenent d'Alcaldia, Carlos Galiana s'encarregarà de Relació amb els Mitjans, i Innovació i Gestió del Coneixement; Luisa Notario, d'Inspecció General i Avaluació dels Serveis; Ramón Vilar, d'Hisenda, i Sandra Gómez, de Relacions Institucionals. 

Quant a les nou tinences d'Alcaldia del nou govern municipal, l'ordre en què queden, de la primera a la novena, és el següent: Sandra Gómez, Sergi Campillo, Pere Fuset, Ramón Vilar, Isabel Lozano, Pilar Bernabé, Luisa Notario, Aarón Cano i Giuseppe Grezzi.

next