Quique Dacosta fa el salt a l'estranger i obri un restaurant a Londres

L'establiment Arros QD s'inaugurarà el 7 de juny en ple centre de la capital britànica amb una carta dedicada als arrossos
13 maig 2019 20:27h
El nou projecte de Quique Dacosta, decorat pel "prestigiós" interiorista Lázaro Rosa-Violán, compta amb vora 1.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes en les quals tindran cabuda un total de 140 comensals. / PREMSA QUIQUE DACOSTA 

VALÈNCIA. El xef Quique Dacosta obrirà el pròxim 7 de juny a Londres el seu primer restaurant fora de l'estat espanyol, Arros QD, que tindrà l'arròs en paella com a "línia argumental del seu discurs".

"M'il·lusiona portar una part de la nostra tradició i gastronomia a una de les cinc capitals més importants del món", ha declarat el xef tres estrelles Michelin, que al costat del seu equip ultima detalls en l'establiment situat en ple centre de la capital del Regne Unit, ha explicat en un comunicat.

En el seu nou restaurant, situat al prestigiós barri de Fitzrovia, en Eastcastle Street 64, el xef compta amb un apartat per a cuinar les paelles a llenya de diferents fustes. Arros QD serà un restaurant de disseny anglés que tindrà l'arròs en paella com a línia argumental i en el qual els comensals podran gaudir del xou de cuina amb foc en viu i de productes d'"excel·lent qualitat sempre mirats des del prisma innovador i creatiu del cuiner espanyol".

El projecte, decorat pel "prestigiós" interiorista Lázaro Rosa-Violán, compta amb vora 1.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes en les quals tindran cabuda un total de 140 comensals. Disposarà de quatre ambients diferents, que generaran una "atmosfera sofisticada però alhora de concepte relaxat".

Una carta dedicada a l'arròs

La carta comptarà amb una secció completa dedicada a l'arròs, que inclourà plats com la paella valenciana, l'arròs de marisc i peix de roca, l'arròs de magre, l'arròs 'en llanda' de diferents tipus i altres creacions més avantguardistes. Tot això, "cuinat com tradicionalment s'ha fet en la cultura" valenciana, "evocant al sentit del ritual familiar, a la diversió i a l'hedonisme entorn d'una taula", avancen des de l'equip de Dacosta.

Però a Londres no només oferirà creacions en les quals l'arròs siga l'ingredient principal, sinó que també "posarà en valor els millors productes de temporada del territori". Així, la resta del menú presentarà una selecció d'innovadors entrants, verdures, peixos i carns rostits a la graella, i una selecció de postres, que utilitzaran el rebost anglés amb l'empremta creativa del xef tres estrelles.

Vins del mediterrani i còctels

La llista de vins d'Arros QD retrà homenatge als productes d'"alguns dels millors cellers al voltant del Mediterrani", al costat dels vins prèmium de les regions més tradicionals del món. A més, el públic podrà gaudir d'una exclusiva zona còctel, una "confortable" barra on se serviran versions creatives de còctels clàssics.

Amb aquest projecte, el xef materialitza "una passió que ve alimentant des de fa dècades": "Posar en valor l'arròs en paella i la paella valenciana, el plat tradicional espanyol més conegut mundialment que ara arriba a una de les més importants i influents capitals gastronòmiques del món".

next