La rabosa Micaela es converteix en la clienta més fidel d'un xiringuito de Tormos

Cada nit, l'animal baixa de la muntanya a l'establiment, on li serveixen la seua ració de sopar
17 agost 2019 13:08h
Cada nit, entre les nou i les onze, aquesta rabosa salvatge abandona la seua llar a la serra de Resingles per a degustar les delícies que amb afecte li ha deixat l'amo de l'establiment, Félix Aranda. / EFE

ALACANT. Micaela passeja les seues orelles amb puntes negres a l'hora del sopar pel xiringuito de la piscina municipal de Tormos (la Marina Alta), on s'ha convertit en la clienta més fidel sense faltar a la seua ració diària d'aletes, hamburguesa o pinso.

Cada nit, entre les nou i les onze, aquesta rabosa salvatge abandona la seua llar a la serra de Resingles per a degustar les delícies que amb afecte li ha deixat l'amo de l'establiment, Félix Aranda, que ha recordat en declaracions a EFE la primera vegada que la va veure al juny de l'any anterior, previnguda "però mai espantada".

Aquesta pèl-roja, jove i extravertida, que rep el seu nom perquè "li cau bé", apunta el seu musell per la pineda de la part posterior del xiringuito a la recerca de la seua ració diària per a la sorpresa de les persones que visiten Tormos per primera vegada. Els veïns de Tormos, en canvi, ja la coneixen: "S'ha convertit en la mascota del poble". La rabosa es deixa fotografiar i a poc a poc permet que la gent se li acoste, encara que es pot mostrar un poc tímida davant massa públic.

Al setembre, quan tanca el xiringuito, és habitual que Micaela ronde pels carrers del poble, tot i que "més prima". 

Micaela, que reconeix el seu nom quan la criden, mostra una gran proximitat amb Félix, però sembla que altres empleats del seu 'restaurant' favorit també s'han guanyat la seua confiança. De fet, aquesta mateixa setmana va aparéixer a la porta de la casa de la cuinera de l'establiment.

Com va trobar la rabosa la residència de la cuinera és encara un misteri, però el que és clar és que Micaela compleix amb l'astúcia que se li suposa a la seua espècie, la més abundant de la muntanya mediterrània –amb una mitjana estimada en 0,41 exemplars per quilòmetre quadrat, segons va publicar Scientific Reports en una notícia recollida per Efeverde–.

Malgrat aquestes dades, Félix assegura que Micaela és l'única que ha vist aparéixer a Tormos, fora del seu hàbitat natural, encara que algunes dones del poble li conten que elles sí que han vist pul·lular aquests animals per aquesta xicoteta localitat.

També ha donat mostres del seu 'caràcter sociable' amb els animals domesticats. Dins del complex hi ha dues cries de gat que s'han convertit en els seus millors companys de jocs.

L'afable Micaela tornarà aquesta nit al seu xiringuito favorit per a la seua cita diària amb Félix i la resta de clients, en un ambient on flota l'olor combinada del clor de la piscina i els pins, la brisa refrescant de la muntanya i els somriures de la gent per veure-la una vegada més.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next