Climent considera "lògic" que la Generalitat prorrogue el pressupost del 2019 si no hi ha govern a l'Estat

El conseller d'Economia espera que es puga desbloquejar la investidura i que s'eviten unes noves eleccions que deixarien el Consell "sense interlocutor" a l'estat espanyol
10 setembre 2019 13:51h
El conseller d'Economia espera que no s'arribe a la situació d'haver de prorrogar el pressupost de la Generalitat perquè implicaria que no hi ha acord per a conformar un govern a l'Estat. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha assenyalat que, si no es conforma govern a l'estat espanyol abans del 23 de setembre, la "pura lògica" diu que es prorrogaran els pressupostos autonòmics. "Esperem que això no passe", ha subratllat.

Així s'ha expressat aquest dimarts Climent en atenció als mitjans de comunicació preguntat per què ocorreria si no hi ha acord de govern entre el PSOE i Podem després de presidir el ple de l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians. "Desitjaria que no, però, si no hi ha govern, no tenim interlocució, no hi ha Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) i la pura lògica ens diu que, amb tota probabilitat, es prorrogaria el pressupost també ací. Esperem que això no passe", ha assenyalat el conseller.

En aquest context, Climent ha indicat que els polítics han d'actuar "amb màxima responsabilitat" per a complir "el que van dir els ciutadans" i fer efectiu un govern. "L'exemple més evident és el Botànic II: hem sigut capaços de posar-nos d'acord tres forces parlamentàries i tenim un Consell divers, ampli i, al mateix temps, tenim clar que som un Consell", ha ressaltat.

"Estem treballant de manera unívoca per a millorar la vida dels valencians, però necessitem recursos, perquè no som independents per nosaltres mateixos. Necessitem que hi haja govern a Espanya i que des d'Europa arriben totes les ajudes necessàries per a fer les polítiques que estem marcant des del Botànic", ha detallat el conseller Climent.

next