Rafal inicia un expedient per a recuperar d'ofici un carrer que considera "usurpat" per la veïna Oriola

El desacord entre tots dos municipis arriba després que el consistori oriolà haja canviat la senyalística i pintat la via 
7 maig 2019 11:40h

El ple de l'Ajuntament de Rafal (Baix Segura) ha aprovat iniciar un expedient de recuperació d'ofici del carrer de la Infanta Elena després de tindre constància que l'Ajuntament d'Oriola ha pertorbat aquest bé municipal de domini públic, en relació amb la possible usurpació de la possessió del carrer. Per a l'alcalde de Rafal, Manuel Pineda, Oriola ha "usurpat" el vial.

La decisió es va adoptar ahir dilluns en un ple extraordinari i urgent, amb els vots a favor del grup socialista i l'abstenció del grup popular, segons ha explicat aquest dimarts la corporació.

L'objectiu de l'expedient és aportar, a través dels serveis tècnics, tots els informes sobre la comprovació dels fets, és a dir, la descripció del bé danyat, les anomalies observades i la seua recuperació i valoració, tot acompanyat de plànols o croquis i d'altres dades tècniques que s'han de tindre en compte.

Així mateix, l'acord estableix que, conforme amb l'article 82 de la Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, es donarà audiència a l'Ajuntament d'Oriola, en termini no inferior a deu dies ni superior a quinze, perquè presente al·legacions.

Aquest és un dels primers passos a seguir pel consistori rafalenc després que el carrer de la Infanta Elena haja sigut "usurpat" a Rafal, segons va dir l'alcalde, Manuel Pineda.

En aquest sentit, el desacord entre tots dos municipis arriba després que per part oriolana s'haja canviat la senyalística i pintat el carrer que és de domini rafalenc. "Tot això s'ha fet amb el perjudici a tots els ciutadans, tant de part de Rafal com de part d'Oriola, ja que no es poden canviar els senyals de trànsit de la nit al dia, sense avisar, i menys sense ser del teu domini públic", ha assegurat Pineda.

Per a l'alcalde rafalenc, "el que s'ha comés és una infracció greu i una provocació que no es correspon amb els temps que vivim".

Amb aquesta aprovació esperen el reconeixement de la recuperació del bé i "es donarà un termini prudencial a l'usurpador" perquè repose al seu lloc els límits de la seua finca amb la de l'Ajuntament de Rafal.

Pineda ho ha deixat clar: "Estem parlant de fets greus i, com a alcalde, no puc consentir que s'apropien d'un bé de Rafal ni que, a més, envien policies d'Oriola a vigilar aquest carrer. És inadmissible".

next