Ramón Vilar, Borja Sanjuán i Pilar Bernabé, els més votats per a acompanyar Gómez en la llista a l'Alcaldia de València

L'actual regidor d'Hisenda, el portaveu de l'executiva comarcal del PSPV i l'assessora destaquen entre els 41 aspirants a completar la candidatura socialista, que es tancarà amb "una persona de prestigi o que tinga una significació especial"    
2 març 2019 13:04h
Fotografia de l'acte de presentaciió dels candidats socialistes a les alcaldies valencianes. / ENRIQUE PALOMARES, EUROPA PRESS

ALÈNCIA. El regidor d'Hisenda de València, Ramón Vilar; el portaveu de l'executiva comarcal del PSPV, Borja Sanjuán, i l'assessora Pilar Bernabé han rebut la majoria de vots de les agrupacions socialistes de la ciutat per a acompanyar a la candidata a l'Alcaldia, Sandra Gómez, en la llista per a les eleccions municipals.

Entre els 41 aspirants estan els noms de tres dels cinc regidors socialistes a l'Ajuntament de València: Vilar, en el primer; la responsable de Sanitat, Maite Girau, en el sisé, i el d'Urbanisme, Vicent Sarrià, en el nové. L'altra edil del PSPV, Anaïs Menguzzato, de Protecció Ciutadana, no concorre perquè va en la llista autonòmica, segons detallen des del PSPV.

El procés va finalitzar aquest divendres a l'agrupació de Benimaclet, després de dos dies de votacions al Marítim, Russafa, Patraix, Ciutat Vella i València Nord. Es tracta d'un procés consultiu de cara a la llista final, per a la qual el dilluns, 4 de març, se celebrarà l'executiva local que aprovarà la proposta de Gómez. Finalment, la Comissió Federal aprovarà totes les llistes el 17 de març, a poc més de dos mesos per a les eleccions del 26 de maig.

En concret, els tres primers lideren la proposta de 41 noms que va realitzar la direcció local del partit: Vilar en primer lloc amb un total de 311 vots, Sanjuán en segon amb 304 i Bernabé en tercer amb 272.

Els segueix en quarta posició l'empresari Emiliano García, propietari del restaurant Casa Montaña de València. En cinqué lloc està Mar Marín i en sisé la regidora de Sanitat, Maite Girau. Els següents són, en aquest ordre, Aaron Cano, Mayte Ibáñez, Vicent Sarrià i Eloina Íñiguez.

Es tracta de "la llista que acompanyarà Sandra Gómez com a alcaldessa de València", ha assegurat el portaveu de la direcció local, Sanjuán, per a posar l'accent en què la proposta de l'executiva ha obtingut el suport majoritari dels militants socialistes.

Des del PSPV veuen com un "èxit" aquest procés i recorden que s'ha aplicat per primera vegada a València, d'acord amb el reglament federal aprovat en el 39é Congrés socialista.

Una llista "potent" amb un buit "simbòlic"

La proposta, presentada fa unes setmanes, buscava ser "el més oberta possible" i amb vocació de generar una candidatura "potent que siga capaç d'absorbir amb garanties un creixement notori de regidors". Entre els 41 noms figuren tant edils com membres de l'executiva, secretari generals d'agrupacions i militants que han volgut fer el pas.

El comité local va deixar un buit perquè "una persona de prestigi o que tinga una significació especial puga tancar la candidatura" a proposta de la candidata. Serà, segons va deixar caure el portaveu, una dona "simbòlica per a l'esquerra valenciana de la ciutat" i, encara que no va voler revelar el nom, "una persona incontestable".


next