Les reaccions dels condemnats a la sentència del Suprem: "Injustícia" 

Oriol Junqueras s'adreça a la militància en una carta: "No en tingueu cap dubte, tornarem i guanyarem"
14 octubre 2019 10:46h
Junqueras afirma que el judici perseguia "acabar amb una generació de catalans que lluita per aconseguir la llibertat". / POOL

VALÈNCIA. Els condemnats pel judici del procés català s'han pronunciat sobre la sentència del Tribunal Suprem, que s'ha conegut aquest dilluns. El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys per sedició i malversació, s'ha adreçat a la militància en una carta, on ha fet una crida a "persistir". "Tornarem i tornarem més forts. Som la generació que hem nascut per guanyar. Som la llavor de totes les victòries. No en tingueu cap dubte, tornarem i guanyarem. Persistiu, catalans, persistiu, perquè si ho fem, guanyarem!", escriu Junqueras. 

A la carta, Junqueras afirma que el judici perseguia "acabar amb una generació de catalans que lluita per aconseguir la llibertat". En aquest sentit, considera que "la democràcia a l'estat espanyol ha fet fallida i els seus poders exerceixen la venjança perquè no entenen ni de justícia, ni de política, ni de processos democràtics"

Per la seua banda, l'exconseller Jordi Turull ha reaccionat a la sentència del Suprem amb un missatge molt breu: "Visca Catalunya lliure", ha manifestat a través del seu compte de Twitter. L'alt tribunal l'ha condemnat a 12 anys de presó pels delictes de sedició i malversació. El mes de març farà dos anys que Turull està en presó preventiva.

Així mateix, l'exconseller Joaquim Forn, condemnat a 10 anys i mig de presó, ha agraït el suport. "Gràcies pel vostre suport. Gràcies perquè sabem que sempre hi sou. No defallim", ha afirmat a través de les xarxes socials. "Visca Catalunya lliure!", ha finalitzat l'exconseller.

També l'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez ha respost amb un breu "Injustícia" a la sentència. És el curt missatge que ha llançat a través del seu compte de Twitter després de saber que el tribunal l'ha condemnat a 9 anys de presó per sedició. Justament aquest dimarts, 16 d'octubre, farà dos anys que Sànchez està en presó preventiva. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next