Realitat virtual i jocs interactius acosten Mart als visitants del Museu de les Ciències

Les persones que visiten l'exposició poden 'convertir-se' en comandants d'una estació científica al planeta roig
18 agost 2019 13:26h
L'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni' del Museu de les Ciències de València permet conéixer a través de la realitat virtual i jocs interactius com és el planeta roig. / GVA

VALÈNCIA. L'exposició Mart. La conquesta d'un somni del Museu de les Ciències de València permet conéixer a través de la realitat virtual i jocs interactius com és el planeta roig en un recorregut per les principals fites al voltant del coneixement i l'exploració espacial.

El museu valencià ha buscat la interactivitat amb el públic aquest estiu en les seues propostes 'Biblioteca virtual', 'Benvinguts a Mart' i 'Missió a Mart 3D', segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

La 'Biblioteca virtual' és un mòdul desenvolupat en col·laboració amb el Museu Copernicà de Roma. Es poden realitzar consultes de llibres d'astronomia de l'arxiu del Museu Copernicà per mitjà de pantalles tàctils de gran format i llibres amb projecció interactius. També proposa un joc entorn de la figura de Galileu en el qual el públic ha de resoldre endevinalles i superar diferents proves que apareixen en les pantalles. 

El mòdul 'Benvinguts a Mart' ofereix informació sobre el planeta roig a través d'un assistent virtual que rep el públic des d'un imaginari futur centre de recepció de visitants en Mart. Una pantalla gegant simula l'holograma d'un personatge que dona un comunicat meteorològic similar al terrestre, però amb la informació rellevant per als nous colons marcians, així com indicacions sobre mesures de seguretat durant la visita als turistes terrícoles. Aquest mòdul és fruit del projecte de col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI). 

El públic també pot experimentar una autèntica missió a Mart en el mòdul de realitat virtual. En accedir es converteix en comandant d'una estació científica al planeta roig que ha de completar tres proves.

next