Les receptes (i la ciència) de Fernando Sapiña tornen a la taula gràcies a un nou llibre de la revista Mètode

La presentació de l'obra serà aquest dimecres a l'Espai Ciència del Centre Octubre de Cultura Contemporània i comptarà amb la participació de Bernd Knöller, xef del restaurant RiFF, i de Pere Castells, prologuista de la publicació 
27 novembre 2019 12:31h
Durant més de deu anys, el químic i divulgador Fernando Sapiña va publicar puntualment la seua secció sobre ciència i gastronomia en la revista Mètode sota el títol La ciència a taula.

VALÈNCIA. Durant més de deu anys, el químic i divulgador Fernando Sapiña (1964-2018) va publicar puntualment la seua secció sobre ciència i gastronomia en la revista Mètode sota el títol La ciència a taula. Ara, Mètode, amb la col·laboració de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, recull els seus articles en La ciència a taulaun nou llibre de la col·lecció Monografies Mètode amb edició a cura de Juli Peretó.

En aquesta obra queda palesa la vocació divulgadora de Sapiña, "que ens permet descobrir la química que s'amaga darrere dels aliments i les seues coccions, alhora que ens transmet passió per la cuina i la gastronomia", tal com ho descriuen des de Mètode.

El llibre es presenta aquest dimecres a les 19.00h a l'Espai Ciència del Centre Octubre de Cultura Contemporània. Hi participaran Bernd Knöller, xef del restaurant RiFF, i Pere Castells, prologuista del llibre, moderats per la periodista Reis Juan.

Fernando Sapiña era professor titular del Departament de Química Inorgànica de la Universitat de València i investigador de l'Institut de Ciència dels Materials. Va ser un entusiasta de la divulgació científica, i va promoure i participar activament en multitud d'activitats i iniciatives de difusió de la ciència. Entre els anys 2005 i 2017 va publicar la seua columna sobre ciència i gastronomia en la revista Mètode, on va coordinar a més diversos monogràfics i dossiers.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next