La cobertura de la gota freda dona a À Punt una mitjana del 6,2% d'audiència entre dijous i divendres

L'espai més vist van ser les notícies del migdia del 12 de setembre, amb més d'un 12% de quota d'audiència
14 setembre 2019 12:41h
L'espai presentat per Clara Castelló va aconseguir mantindre's durant tota la franja, de 7.00h a 14.00h, amb un 10,7 % de quota divendres i un 9,2% de quota el dia anterior, dijous. / À PUNT

VALÈNCIA. Més d'un milió d'espectadors van posar la televisió d'À Punt en algun moment d'aquest dijous o divendres per a informar-se sobre el temporal de gota freda que ha afectat el nostre territori. La mitjana d'audiència d'eixes 48 hores va ser d'un 6,2% de quota –5,6% dijous i 6,9% divendres–, segons informa l'ens públic.

La cobertura informativa del temporal de gota freda va ser possible gràcies a un desplegament especial de la ràdio, la televisió i les xarxes d'À Punt. 

Quins han sigut els programes que més espectadors han atrapat?

Les notícies del matí, l'espai presentat per Clara Castelló, van aconseguir mantindre's durant tota la franja, de 7.00h a 14.00h, amb un 10,7 % de quota divendres i un 9,2% de quota el dia anterior, dijous.

També les notícies del migdia van mantindre l'audiència, amb un 10,3 % divendres i un 12,1% dijous. Quasi 200.000 espectadors han estat veient el programa des del principi fins al final.

Pel que fa als informatius de la nit, l'audiència va ser d'un 6,7% dijous i d'un 5,2% divendres.

À Punt Directe va mantindre aquest divendres un percentatge d'audiència del 8,5% durant tota la vesprada i d'un 6,6% dijous.

Arribar a les comarques

Des de la cadena pública destaquen que À Punt ha aconseguit augmentar la cobertura territorial, ja que ha pogut accedir a un 24,4% de població, vora un milió de persones (979.000). A més, han crescut les audiències a les comarques del nord i, sobretot, del sud, amb un rècord d'audiència del 5,3%.

Seguiment per la web i les xarxes socials i col·laboració ciutadana

A banda de la ràdio i la televisió, À Punt també ha estat fent seguiment del temporal en la web i les xarxes socials "oferint una informació de servei útil, comprensible, accessible i rigorosa". Durant l'episodi de pluges 120.000 persones han escollit el web d'À Punt per a informar-se minut a minut del temporal.

Segons assenyalen des de l'ens, "durant l'episodi de la DANA l'etiqueta #PlugesÀPunt ha registrat vora 4.000 piulades i més de 17,3 milions d'impactes en Twitter". 

Bona part de la informació que ha oferit À Punt ha sigut possible gràcies a les fotografies i vídeos que els usuaris han fet arribar a través de les xarxes socials i WhatsApp, amb centenars de missatges rebuts. 

Una audiència pendent de l'oratge

"Els professionals d'À Punt lamentem que l'increment d'audiències i seguiment estiga vinculat a l'episodi d'aiguats que ha patit la Comunitat Valenciana [...] Confiem que l'audiència continue fidel amb el seu espai de comunicació públic", es pot llegir en la mateixa nota. 

Precisament va ser un altre temporal de gota freda, l'octubre del 2018, qui va donar el primer rècord d'audiència a À Punt des de l'inici del mesurament d'aquestes dades, amb un 4,7% de quota mitjana. La segona millor dada d'audiència fins a aquell moment es va obtindre l'endemà, també per la cobertura informativa del temporal

La cobertura de la jornada electoral i l'arribada de la Copa a València –quan À Punt va aconseguir una quota mitjana durant tot el dia del 6,7%– i la programació del 19 de març d'enguany –amb una quota de pantalla del 5,9% al llarg de tot el dia– són les altres ocasions en què la cadena pública ha anat fixant rècords d'audiència.

next