Recorregut, talls de trànsit i retransmissions en directe: tot a punt per a la Mitja Marató de València

Més de 17.000 persones participaran en la carrera del pròxim diumenge a partir de les 9 del matí, amb eixida i meta al carrer d'Antonio Ferrandis   
/
25 octubre 2019 11:45h
Aquesta carrera de fons discorrerà per 21.097,5 metres que protagonitzaran 17.500 persones. / EFE

VALÈNCIA. Els carrers de la ciutat acolliran aquest diumenge la 29a edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP. Aquesta carrera de fons discorrerà per 21.097,5 metres que protagonitzaran 17.500 persones, 12.996 homes i 4.504 dones –800 més que l'edició anterior–. La carrera se celebrarà a partir de les 9.00 hores, amb eixida i meta al carrer d'Antonio Ferrandis. 

L'organització ha tancat les inscripcions quatre mesos abans de la prova amb una llista d'espera de més de 3.300 persones. A més, la prova forma part dels SuperHalfs, un circuit que inclou les cinc carreres més importants del món pel que fa a distància i que s'estrenarà el 2020 amb l'objectiu d'ampliar el cens estranger. 

Aquesta competició busca aconseguir el rècord mundial en una cursa en què participaran corredors i corredores de 87 països diferents. Així, es tractarà de batre el rècord del món femení, aconseguit el 2017 per Joyciline -Jepkosgei (1h04:51), i hi ha el somni de fer-ho també en la categoria masculina (58:01).

Aquesta nova edició té com a lema 'Dream fast, run faster'. A més, aquesta edició s'estrenarà l'acord que ha signat l'organització d'aquesta prova i de la Marató amb l'organisme d'antidopatge de la federació internacional i també un nou protocol antitramposos per a evitar que es dupliquen dorsals o que es córrega sense ells.

Talls de trànsit

Els talls al trànsit rodat ja han començat aquest divendres pel muntatge de la zona d'eixida i de meta, i seran majors durant el cap de setmana. Dissabte 26, a les 8.00 h, es tancarà l'avinguda d'Amado Granell Mesado –entre Ángel Villena i Antonio Ferrandis– i el carrer d'Ángel Villena –entre Bomber Ramon Duart i Amado Granell Mesado– en sentit cap al centre comercial El Saler. 

A les 16.00 hores, es veurà afectat el carrer de Blas Gámez Ortiz pel muntatge de la zona d'eixida-meta i l'hospital de campanya fins a la finalització de la prova i a partir de les 22.45 hores (quan passe l'últim autobús de l'EMT) es tancarà el carrer del Bomber Ramon Duart (entre els carrers d'Àngel Villena i el d'Antonio Ferrandis), aquesta última via en sentit cap a Ausiàs March per complet i el carrer de l'Escriptor Rafael Ferreres (entre Ricardo Muñoz Suay i Antonio Ferrandis).

El diumenge 27 es tancarà el pont de l'Assut de l'Or, en sentit cap al centre comercial, i a partir de les 7.30 hores es tancaran els dos passos inferiors de la Petxina i d'Antonio Ferrandis, aquesta via en sentit al Saler. Finalment, entre les 7.30 i les 8.00 h es duran a terme la resta de talls. 

L'obertura al trànsit està prevista entre 40 i 45 minuts després del pas de la cua de la carrera, tot i que dependrà del servici de neteja, que ha de deixar la via neta i lliure d'obstacles. Les zones d'estacionament assignades per l'organització són: l'aparcament del pavelló de la Font de Sant Lluís (accés lliure), el del Centre Comercial Aqua i el de l'Oceanogràfic a partir de les 6.00 h. 

Respecte a les opcions de desplaçament amb l'EMT, estaran disponibles les línies 35 fins a l’avinguda de l'Institut Obrer, la 95 fins al pont de l'Àngel Custodi o la plaça d'Europa, i la línia 99 fins a la rotonda dels hams. D'altra banda, coincidint amb l'últim diumenge del mes, el tancament de la plaça de l'Ajuntament s'avançarà a les 8.00 hores. 

À Punt retransmet en directe l'esdeveniment esportiu 

À Punt retransmetrà en exclusiva i en directe a partir de les 8:30 hores, la 29a edició de la Mitja Marató de València Trinidad Alfonso EDP. El periodista Xavi Blasco, presentador del programa A córrer a la televisió i la ràdio, serà l'encarregat de narrar la prova. L'acompanyaran al llarg de la retransmissió l'especialista en atletisme Julio Díez, el mànager José Enrique Muñoz i, en la segona part del programa, l'entrenador José Garay i el sociòleg Ricardo Agulló.

A la vesprada, a més, la televisió d'À Punt ha programat també un resum especial a partir de les 18.50 hores dels millors moments d'aquesta internacional carrera d'atletisme. Com a prèvia de la prova, À Punt ha previst l'emissió, dissabte 26 a partir de les 21.45 hores, d'un documental que descriu el que suposa la Mitja Marató de València. 

A més, la carrera es podrà seguir a través de l'aplicació mòbil i en el web oficial de la Mitja Marató. L'organització també habilitarà un servei d'streaming des de les 8:45 hores

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next