València, a l'espera de conéixer si serà la Capital Mundial del Disseny 2022

L'Ajuntament assegura que, en cas que la candidatura siga escollida, s'impulsarà un projecte a llarg termini per a potenciar i consolidar el sector empresarial
6 setembre 2019 11:44h
València competeix amb Bangalore per a erigir-se com a Capital Mundial del Disseny 2020. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Només queda un mes per a conéixer si finalment la ciutat de València es convertirà en la Capital Mundial del Disseny 2022. En principi, seria l'11 d'octubre quan es fera públic el nom de la metròpoli que ostentarà aquesta marca, un títol que a València li toca disputar amb la ciutat índia de Bangalore. No obstant això, el resultat es coneixerà aquest dilluns, ja que el comité organitzador de la World Desgin Organisation s'ha reunit aquest cap de setmana per a fer el veredicte sobre la ciutat guanyadora.

Per la proximitat de la data de la resolució final, l'Ajuntament ha decidit impulsar una moció per a donar suport a aquesta candidatura. Després de la reunió de la Junta de Govern, el vicealcalde Sergi Campillo i la vicealcaldessa Sandra Gómez han explicat que el fet que València fora escollida suposaria "un pas endavant" per a avançar cap a una ciutat "més emprenedora, innovadora i dinàmica". 

La candidatura no només obté el "suport polític" de la ciutat, tal com ha afegit el vicealcalde Sergi Campillo, sinó que, a més, rebria un total de 2.250.000 euros de les arques municipals en cas de ser triada com a guanyadora. La Generalitat Valenciana també s'ha compromés a participar d'aquest reconeixement si finalment València s'erigeix com la cimera del disseny. 

El sector del disseny, tal com ha explicat Sandra Gómez, recau també en el mateix entramat urbanístic, en la qualitat paisatgística i en l'impuls arquitectònic de la ciutat. Segons han afegit des de l'Ajuntament, aquesta candidatura no només implicaria un treball continu des del 2020 fins al 2022 en la millora urbanística de la ciutat, sinó que suposaria establir un "projecte estable de disseny" a "llarg termini". Aquest èxit no hauria de quedar-se "només en un any"; hauria de consolidar València com una ciutat de disseny transversal", han afegit. 

De fet, des de l'Ajuntament comparen aquesta candidatura amb la de la Capital Mundial de l'Alimentació, que la capital del Túria va ostentar l'any 2017. Gràcies a aquella cita, ara la ciutat ha estat capaç d'acollir el Centre Mundial d'Alimentació Sostenible (CEMAS), col·laborar amb l'Organització de les les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) en l'impuls de nou hàbits alimentaris i lluitar contra els desequilibris nutricionals.

next