Recuperen 21 coloms de competició valorats en 10.500 euros que es van robar en diversos municipis valencians

L'operació Cotex, duta a terme per la Guàrdia Civil de Paiporta, va començar investigant un robatori amb força en un picador de Torrent
5 agost 2019 14:10h
L'equip Roca de Paiporta, amb la col·laboració dels inspectors de la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana, va entregar els 21 animals recuperats als seus propietaris. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. Agents de la Guàrdia Civil han aconseguit recuperar 21 coloms de competició, valorats en 10.500 euros, que havien sigut robats a la demarcació de València. 

L'actuació s'ha dut a terme en el marc de l'operació Cotex per l'equip Roca (especialitzat en robatoris al camp) de Paiporta. En aquesta operació s'investiga una persona per robatoris amb força, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La Guàrdia Civil de Paiporta va tindre coneixement que s'estaven cometent multitud de robatoris amb força a la demarcació, en els quals s'havien sostret aus anellades i registrades per la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana.

L'equip Roca de Paiporta va començar investigant un robatori amb força en un picador de Torrent, en el qual es va denunciar la sostracció de cinc coloms esportius de competició i un colom toscat. Els agents es van entrevistar amb el president del Comité d'Inspectors de la Federació de Colombicultura i van realitzar comprovacions a la terrassa d'un immoble de Torrent, on es pensava que podien estar els coloms denunciats.

D'aquesta forma es va poder localitzar la totalitat de coloms sostrets així com 15 més que havien arribat a l'immoble mitjançant "arts i enganys", segons la Guàrdia Civil. Els agents van poder esbrinar la identitat del suposat autor dels fets, un home de 55 anys que no tenia la llicència federativa necessària per a la possessió de coloms esportius de competició.

L'equip Roca de Paiporta, amb la col·laboració dels inspectors de la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana, va entregar els 21 animals recuperats als seus propietaris.

Amb aquesta operació s'han esclarit tres robatoris amb força a la demarcació de València; un robatori amb força en grau de temptativa; un delicte d'apropiació indeguda, i un altre continuat d'encobriment. Les diligències han sigut entregades al jutjat d'instrucció número 1 de Torrent.

next