Recuperen 42 coloms robats valorats en 55.000 euros

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones relacionades amb el cas i n'investiga dues més
23 abril 2019 17:30h
Els coloms de competició s'han trobat al barri de Natzaret de València. / GUÀRDIA CIVIL

VALÈNCIA. La Guàrdia Civil de Paiporta (l'Horta Sud) ha recuperat en el barri de Natzaret de València un total de 42 coloms de competició que havien sigut robats a Algemesí i el valor dels quals s'estima en 55.000 euros. En el marc d'aquesta operació s'han produït tres detencions i s'investiga dues persones més, de 22 i 73 anys.

Segons ha informat la Comandància de València en un comunicat, aquesta recuperació forma part d'una operació, denominada Ibrahim, dirigida a esclarir diversos robatoris de coloms de competició, anellats i registrats per la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana, en diversos punts de la demarcació.

Per a la investigació es va partir de les imatges captades durant un robatori a Algemesí, on es va identificar un columbicultor federat com un dels suposats autors.

Els agents van realitzar operatius de seguiment i vigilància i van poder esbrinar que aquest suposat autor del robatori tenia una relació estreta amb un altre aficionat del seu mateix club, que posseïa un gran nombre de coloms de competició en un baix de la seua propietat, en el barri de Natzaret.

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb els inspectors de la Federació de Columbicultura, van comprovar els coloms situats en aquest baix el mes de novembre passat i van concloure que 42 d'ells procedien de tres robatoris amb força i una apropiació indeguda.

Els coloms recuperats, que ja han sigut entregats als seus legítims propietaris, havien sigut reanellats canviant la seua numeració inicial amb anelles noves i manipulades, un procés en el qual s'havien fracturat les potes dels animals. 

En el que va d'any la Guàrdia Civil de València ha recuperat un total de més de 77 coloms de competició valorats tots ells al voltant de 107.000 euros, han informat les mateixes fonts.

next