La reforma de l'Estatut passa directament al Ple del Senat per a la seua aprovació

La iniciativa, que no ha rebut cap esmena, serà aprovada dimecres vinent i remesa directament al Butlletí Oficial de l'Estat per a la seua publicació i entrada en vigor
13 febrer 2019 13:07h
Una vegada aprovada dimecres, entrarà en vigor una reforma que es va aprovar en les Corts fa ja quasi huit anys.

MADRID. El projecte de reforma de l'Estatut d'Autonomia valencià ha passat directament a votació al Ple del Senat i no serà debatut en comissió, ja que no ha rebut cap esmena. La iniciativa serà aprovada dimecres vinent i remesa directament al Butlletí Oficial de l'Estat per a la seua publicació i entrada en vigor.

La setmana passada –el 6 de febrer a mitjanit– va concloure el termini d'esmenes sense que se'n presentara cap. El text va arribar al Senat amb un amplíssim consens del Congrés, on tots els grups li van donar suport excepte Ciudadanos, que es va abstindre; la formació taronja, no obstant això, no ha portat al Senat les seues reticències.

Sense esmenes per a debatre, la reforma no serà discutida en comissió i passa directament al Ple, segons va explicar el vicepresident primer del Senat, Pedro Sanz, després de la reunió de la Mesa que va aprovar aquest dimarts l'ordre del dia del Ple de la setmana que ve.

Una vegada aprovada dimecres, entrarà en vigor una reforma que es va aprovar a les Corts fa ja quasi huit anys, al març del 2011, però que per diferents circumstàncies polítiques ha estat paralitzada al Congrés des d'aleshores.

La iniciativa suposa la incorporació a l'Estatut d'això que en el seu moment es va dir 'clàusula Camps', pel nom del president de la Generalitat que la va impulsar, Francisco Camps. Es tracta d'una nova disposició addicional perquè les inversions de l'Estat en aquesta autonomia siguen equivalents al pes demogràfic de la regió.

next