El regidor socialista d'Hisenda de València reclama l'impost turístic del qual renega el seu partit

Ramón Vilar s'alinea amb Joan Ribó i Compromís en la defensa del gravamen, mentre que el secretari autonòmic de Turisme el rebutja i Ximo Puig no el considera "prioritari"
9 agost 2019 17:50h
El PSPV portava la mesura en el seu programa electoral per a València. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA.  El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Ramón Vilar, ha defensat aquest divendres en una entrevista a la SER l'aplicació d'un "impost progressiu de sostenibilitat turística". 

La posició de Vilar contravé la del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que fa uns dies va insistir que "mai no s'aplicarà" aquest gravamen, i la de Ximo Puig, que aquest dijous va afirmar que no era "prioritari" ni "el debat central" respecte al model turístic

Tot i aquestes declaracions de Vilar, la proposta ja estava recollida en l'acord del Rialto signat per Compromís i el PSPV, on es parla d'establir aquest tribut "amb l'aprovació prèvia de la Generalitat i consensuat amb el sector" per a "compensar les despeses produïdes per la pressió del turisme; millorar la qualitat d'aquesta activitat, i promocionar i protegir els aspectes singulars de la ciutat". 

En l'entrevista, Vilar ha revelat que ell, com a responsable de la política fiscal de l'Ajuntament, va tindre molt a veure amb la incorporació de la taxa i que el PSPV la portava en el programa electoral de les eleccions municipals. Durant aquesta setmana, també l'alcalde Joan Ribó ha demanat "llibertat" per a poder aplicar-la. 

next