Una exregidora de Ciutadans de València s'absté en la moció a favor del 8M al·legant que és "feminista però no feminazi"

Jiménez tampoc no dona suport a una declaració per a erradicar les agressions al col·lectiu LGTBI dins de l'esport  
28 febrer 2019 13:37h
La moció a favor del 8M dona suport a les reivindicacions del moviment feminista. Imatge d'arxiu. / CIUTADANS

VALÈNCIA. La regidora no adscrita de l'Ajuntament de València, María Dolores Jiménez –exregidora de Ciutadans–, ha manifestat aquest dijous la seua intenció d'abstindre's davant la moció de l'equip de govern a favor de les reivindicacions feministes al voltant del 8 de març. "Si realment som feministes –i jo ho sóc, no sóc feminazi–, hem de protegir-nos realment", ha dit Jiménez en al·lusió a la proposta del govern municipal.

En eixe sentit, abans de l'inici del ple de febrer, Jiménez ha explicat que la seua abstenció era perquè no es va tindre en compte dos dones que va convidar ella a l'hemicicle amb motiu del mural d'Altsasua, "dos dones que es van enamorar de dos guàrdies civils i que van ser apallissades, insultades i agredides".

La moció a favor del 8M dona suport a les reivindicacions del moviment feminista "relatives a la consecució i consolidació dels drets i llibertats fonamentals de totes les dones posant especial atenció en les dones migrades, empobrides, amb diversitat funcional o en situació d'exclusió social que pateixen múltiples discriminacions". Tot i això, aquesta regidora ha volgut mostrar la seua intenció d'abstindre's, s'ha qualificat de "feminista" i ha dit que creu "en la igualtat de les condicions". 

"Igualtat no només per a un col·lectiu"

La regidora no adscrita també s'ha volgut manifestar respecte a una altra de les seues abstencions "perquè després no es malinterpreten les seues paraules". Així, davant una declaració institucional que estava prevista per a erradicar les agressions al col·lectiu LGTBI dins de l'esport, Jiménez ha indicat que s'abstendria perquè creu que "l'esport s'ha de tractar en igualtat de condicions, no només per a un col·lectiu, sinó per a tots els col·lectius".

En eixe sentit, la regidora ha recordat que tots els caps de setmana es coneixen casos d'agressions als àrbitres i ha indicat que donaria suport a una declaració "que fora per a tot el col·lectiu, que no haja de ser ni per color, ni per raça, ni per condició sexual". "Hem d'estar no només per al votant nostre, sinó per a defensar que no hi haja agressions en l'esport", ha conclòs Jiménez.

next