El Regne Unit celebrarà eleccions anticipades el 12 de desembre després de l'aval de la Cambra dels Comuns

L'Acord de Retirada pactat per Johnson amb els socis europeus està sobre la taula i el Brèxit serà el tema central de la campanya electoral
29 octubre 2019 21:30h
L'ajornament de l'eixida britànica de la Unió Europea fins al 31 de gener ha convençut l'oposició, que finalment ha donat suport a la convocatòria d'eleccions. / ACN

BRUSSEL·LES (ACN). El Regne Unit celebrarà eleccions anticipades el dijous 12 de desembre. Així ho ha decidit la Cambra dels Comuns aquest dimarts de vesprada, que ha aprovat la proposta electoral del primer ministre, Boris Johnson. Ara la Cambra dels Lords també haurà de donar el seu vistiplau a la convocatòria i no s'espera oposició per part seua. 

Si bé els laboristes no volien anar a les urnes mentre estiguera sobre la taula l'escenari d'un Brèxit sense acord, l'ajornament de l'eixida britànica de la Unió Europea fins al 31 de gener ha convençut l'oposició, que finalment ha donat suport a la convocatòria d'eleccions. Amb l'Acord de Retirada pactat per Johnson amb els socis europeus pendent de ser ratificat pel parlament britànic, el Brèxit serà el tema central de la campanya electoral.

Des de Brussel·les van avisar que els estats membres concedien una nova pròrroga del Brèxit, però que no estan disposats a reobrir l'acord. Una línia roja marcada en altres ocasions i que els líders europeus ja han traspassat en el darrer any.

"Els 27 han adoptat formalment l'extensió i podria ser l'última. Per favor, feu servir aquest temps el millor possible", ha implorat el president del Consell Europeu, Donald Tusk, poques hores abans de la votació a Westminister.

next