El xoriguer menut tornarà a sobrevolar la Vall de Polop

La Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica reforça la reintroducció d'aquesta au amb l'alliberament de deu cries al terme d'Alcoi
8 juliol 2019 11:38h
Les aus ja poden alimentar-se soles però encara no són capaces de volar fins que passen unes setmanes. / GVA

VALÈNCIA. La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha participat aquest dilluns al matí en l'acte de reintroducció de deu cries de xoriguer menut a la Vall de Polop, al terme d'Alcoi. 

En la cita, que s'inclou dins del programa de reintroducció d'aquesta espècie al territori valencià, Tuzón ha destacat "els esforços de la Generalitat per a posar en valor la importància que té la biodiversitat valenciana", i ha assegurat que això situa el País Valencià "en primera línia europea pel que fa a conservació". 

En aquest sentit, la secretària autonòmica ha subratllat que el territori valencià "representa un paper clau respecte a altres espais, ja que és una via de connexió entre poblacions d'animals i plantes".

Gràcies a la col·laboració del Servei de Vida Silvestre de la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental i de l'Ajuntament d'Alcoi es continuen les tasques per a assentar aquesta espècie en llocs on històricament estava present i, així, aconseguir que el xoriguer menut deixe de ser una espècie amenaçada d'extinció al nostre territori. 

Les aus alliberades han sigut criades en captivitat en les instal·lacions del Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler, dependent de l'Administració valenciana. Les aus ja poden alimentar-se soles però encara no són capaces de volar fins que passen unes setmanes. 

Tuzón ha aplaudit l'èxit que ja ha tingut aquest programa a la Marjal de Pego, on els xoriguers reintroduïts en la zona fa unes setmanes han començat a abandonar el niu recentment.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next