La renda valenciana d'inclusió beneficia ja 26.201 persones

La majoria de sol·licitants són dones i la prestació mitjana és de vora 686 euros mensuals
13 juliol 2019 11:44h
La renda valenciana d'inclusió va entrar en vigor l'abril del 2018. Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA. La renda valenciana d'inclusió social beneficia ja 26.201 persones, segons ha informat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra, qui ha destacat que aquesta ajuda es manté mentre la situació de vulnerabilitat que viuen aquestes persones persisteix. 

La renda valenciana d'inclusió va entrar en vigor l'abril del 2018 amb l'objectiu d'"oferir una resposta digna i de justícia a les realitats de carència, vulnerabilitat i precarització que han produït un alarmant increment de l'exclusió social i un afebliment de la cohesió social en la Comunitat Valenciana", ha recordat la vicepresidenta. 

El balanç de l'aplicació d'aquesta ajuda evidencia que 2 de cada 3 persones que sol·liciten la renda són dones, dades que confirmen que la pobresa "té rostre de dona", en paraules d'Oltra. En aquest sentit, ha assenyalat que moltes de les famílies més empobrides són monoparentals i estan encapçalades per una dona. 

Respecte al perfil dels principals sol·licitants de la renda, la vicepresidenta també ha apuntat que 3 de cada 4 són de nacionalitat espanyola, la qual cosa representa un 76,51% enfront del 23,49% que venen d'altres països. 

Així mateix, la majoria té entre 41 i 64 anys, i hi ha un percentatge de vora el 3% que té menys de 25 anys, un col·lectiu que abans no podia sol·licitar aquesta mena d'ajudes. 

Oltra ha assenyalat que un altre dels grans beneficis que té la renda valenciana d'inclusió és que unifica en una única subvenció totes les ajudes que puga necessitar una persona o una unitat familiar en situació d'exclusió social, entre les quals hi ha les escolars, les sanitàries i també les habitacionals i energètiques. 

Només el 9,99% de les rendes que s'han sol·licitat des de l'entrada en vigor de l'ajuda no compten amb cap complement, mentre que prop del 20% tenen el complement d'habitatge i el 71,04%, el de caràcter energètic. 

"Unificant les ajudes evitem que les famílies en situació d'exclusió social hagen de passar més temps anant de finestreta en finestreta completant impresos per a demanar subvencions que dedicant temps a poder reconstruir el seu itinerari de vida", ha manifestat la vicepresidenta, qui ha indicat que en aquests moments la quantia mitjana de la renda valenciana d'inclusió ascendeix a 685,9 euros. 

Oltra ha incidit en el compromís del Consell de "rescatar" aquelles persones que es troben en una situació de major vulnerabilitat i, en aquest sentit, ha apuntat que des que va entrar en vigor la renda valenciana d'inclusió la inversió del govern ha sigut de 69,7 milions d'euros.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next