Renfe anul·la 19 trens d'alta velocitat i llarga distància per la vaga

Els serveis mínims per al Rodalia garanteixen la circulació del 75% dels trens
15 juliol 2019 11:00h
La vaga que CCOO ha iniciat aquesta mitjanit es prolongarà fins a les 23 hores d'aquest dilluns. / EFE

VALÈNCIA. Un total de 19 dels 90 trens de Renfe d'alta velocitat i llarga distància amb origen o destinació al País Valencià que havien de circular aquest dilluns han sigut cancel·lats a causa de la vaga convocada pel sindicat CCOO, segons han indicat a EFE fonts de Renfe.

La vaga que CCOO ha iniciat aquesta mitjanit i que es prolongarà fins a les 23 hores d'aquest dilluns ha provocat que finalment circulen 71 trens d'alta velocitat i llarga distància amb origen o destinació el País Valencià i que deixen de fer-ho 19.

Pel que respecta als trens de Rodalia, les mateixes fonts han explicat que s'han establit serveis mínims que garanteixen la circulació del 75% dels trens en hora punta i del 50% en hores de menys demanda, mentre que en el cas dels regionals de mitjana distància s'han fixat en al voltant del 70% de les circulacions.

Les mateixes fonts han precisat que la jornada de vaga s'està desenvolupant sense incidències, ja que els viatgers afectats han sigut informats per telèfon o han rebut un correu electrònic si els seus trens s'han vist afectats.

Als viatgers se'ls ofereix l'opció de retornar-los l'import del bitllet, canviar-lo per una altra data o ser recol·locats en un altre tren en l'horari més pròxim al que havien adquirit, sempre que siga possible.

El sindicat CCOO ha cridat a secundar l'atur al personal del grup Renfe (operadora, viatgers, mercaderies, fabricació i manteniment i lloguer) per a exigir més ocupació, menys jornada i una consolidació salarial.

next