AVLO, l'AVE 'low cost' de Renfe, començarà a operar entre Barcelona i Madrid el 6 d'abril

La companyia dona el tret d'eixida de la carrera cap a l'AVE barat, atés que els nous operadors que entraran en el ferrocarril quan a finals del 2020 es liberalitze ja han avançat la seua intenció de fer-ho amb trens a preus assequibles
11 desembre 2019 12:30h
Aquest dimecres s'ha revelat la marca comercial i els trens amb què Renfe explotarà el nou servei. / LA MONCLOA

MADRID, BARCELONA (EP, ACN). El nou servei de l'AVE low cost entre Barcelona i Madrid començarà a operar el 6 d'abril del 2020, segons ha anunciat aquest dimecres el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos. El nou tren es dirà AVLO i permetrà viatjar entre la capital catalana i l'espanyola a preus més competitius. 

El ministre Ábalos ha descrit el nou servei AVLO com una "fita" que permetrà que l'alta velocitat "ja no siga un producte només enfocat a viatges de negocis, sinó que s'obri a famílies, joves i altres col·lectius que l'utilitzaven de forma molt ocasional". "Els serveis es configuraran perquè tinguen un preu reduït sense perdre les seues característiques de velocitat, puntualitat i seguretat", ha afirmat Ábalos.

Renfe ha presentat aquest dimecres el seu nou AVE low cost en un acte als tallers que la companyia té a Toledo i en el qual ha revelat la marca comercial i els trens amb què explotarà el nou servei. El ministre de Foment ha sigut l'encarregat de presidir l'acte d'aquest dimecres. El seu disseny és obra de la firma de branding Summa, l'única que va concórrer al concurs que Renfe va obrir per a encarregar aquest treball, en el qual invertirà 49.950 euros.

La companyia dona així el tret d'eixida de la carrera cap a l'AVE barat, atés que els nous operadors que entraran en el ferrocarril quan a finals del 2020 es liberalitze ja han avançat la seua intenció de fer-ho amb trens a preus assequibles.

En el cas de Renfe, tracta d'aconseguir uns mesos de davantera als seus futurs competidors, ja que preveu començar a vendre els bitllets del seu AVE low cost aquest gener i posar-lo en circulació per Setmana Santa, tal com el president de l'operadora, Isaías Táboas, ha indicat en diferents ocasions.

Renfe donarà inici al seu AVE barat en la línia Madrid-Barcelona, el corredor de major mobilitat de viatgers del país i el que més competència té amb l'avió, però amb la finalitat d'estendre'l progressivament a la resta de la xarxa. De fet, i una vegada que l'AVE s'òbriga a la competència, Renfe tindrà el paquet de major freqüències i serveis dels tres que van eixir a concurs en corredors d'Alta Velocitat en els quals s'inicia la liberalització. Els seus primers competidors en aquestes tres línies seran la francesa SNCF i la italiana Trenitalia, en aquest cas en aliança amb Air Nostrum.

Pel que fa al preu dels nous AVE barats, ni Renfe ni els seus competidors han avançat en quant podria reduir-se l'import dels actuals bitllets. El president de Renfe va vincular en unes recents declaracions aquesta baixada de preu al fet que Adif realitze una "reducció important" del cànon que cobra per l'ús de les vies i estacions. La modificació d'aquests cànons està, no obstant això, pendent de la formació del govern espanyol. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next