Renfe recupera el servei de Rodalia entre l'Alcúdia de Crespins i Moixent a partir d'aquest dimecres

La reposició d'aquest tram de la línia C2 permetrà la circulació novament de 25 serveis entre totes dues estacions
8 maig 2019 16:44h
Aquestes actuacions s'emmarquen en el desenvolupament del tram La Encina-Xàtiva de la connexió d'alta velocitat entre València, Xàtiva, Villena, Alacant, Elx i, posteriorment, Múrcia. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Renfe recuperarà el servei de rodalia entre les estacions de l'Alcúdia de Crespins i Moixent (ambdues a la Costera) a partir d'aquest dimecres, 15 de maig, nou anys després de la seua suspensió. La reposició d'aquest tram de la línia C2 (València-Xàtiva-Moixent) permetrà la circulació novament de 25 serveis, 13 en un sentit i 12 en l'altre, entre ambdues estacions. A més, els trens faran parada a Montesa i Vallada.

La forquilla d'horaris s'estableix des de les 6.15 hores –amb l'inici del servei– fins a les 21.47 hores –amb l'arribada de l'últim tren a Moixent–. Les noves freqüències s'han espaiat per a cobrir adequadament totes les franges horàries, segons ha indicat l'empresa pública en un comunicat.

Un servei que s'efectuava mitjançant autobusos

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha finalitzat les obres i ha rebut la necessària autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària (AESF) per a posar en servei el tram l'Alcúdia de Crespins-Moixent, corresponent al trajecte del Corredor Mediterrani Xàtiva-Nus de La Encina.

D'aquesta manera, el tram es troba en condicions per a iniciar la circulació ferroviària de Rodalia corresponent a la línia C2 Xàtiva-Moixent, que s'efectua actualment mitjançant autobusos.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el desenvolupament del tram La Encina-Xàtiva de la connexió d'alta velocitat entre València, Xàtiva, Villena, Alacant, Elx i, posteriorment, Múrcia. Aquestes noves connexions estan dissenyades per a permetre el trànsit de viatgers i mercaderies, tant en ample ibèric com en ample estàndard.

Entre les actuacions realitzades destaquen la construcció d'una nova estació a Vallada, la remodelació de l'estació de Montesa i la reestructuració de la subestació de tracció de Vallada.

Així mateix, s'ha executat un nou pas inferior situat al terme municipal de l'Alcúdia de Crespins. Aquesta actuació, que té com a principal objectiu garantir la permeabilitat urbana, és fruit del conveni de col·laboració signat per Adif i l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins al juliol del 2017.

Trajecte l'Alcúdia de Crespins-Nus de La Encina

Aquest trajecte té una longitud aproximada de 40 km que discorren pels termes municipals de la Font de la Figuera, Moixent, Vallada, Montesa, Canals i l'Alcúdia de Crespins.

El projecte preveu la construcció d'una plataforma fèrria (ja finalitzada) per a albergar un corredor en ample convencional (1.668 mm). Una vegada es dispose del nou tram en ample convencional es desviarà tot el trànsit per aquest i s'escometrà la segona fase del projecte, que consisteix a adaptar a l'ample estàndard (1.435 mm) el tram que actualment disposa d'ample convencional. Les vies s'equiparan amb senyalització d'alta velocitat (ERTMS).

El passat mes de febrer el ministre de Foment ara en funcions, José Luis Ábalos, ja va anunciar la reposició del servei entre les estacions valencianes de l'Alcúdia de Crespins-Moixent de la línia C2, tot i que la va pronosticar per a finals d'abril.

next