La Conselleria també reobri al bany la platja de la Pobla de Farnals

Ja no queda cap platja tancada per la presència de bacteris fecals
12 juliol 2019 12:06h
La platja de la Pobla de Farnals estava tancada des de dimecres perquè s'havien superat els nivells de bacteris permesos. / WIKIMEDIA COMMONS

VALÈNCIA. La platja de la Pobla de Farnals ha sigut reoberta al bany aquest divendres després d'haver-se confirmat que la qualitat de l'aigua és bona. D'aquesta manera, ja no queda cap platja tancada per la presència de bacteris fecals. Així ho han confirmat fonts de la Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica. 

La platja de la Pobla de Farnals estava tancada des de dimecres perquè s'havien superat els nivells de bacteris permesos. Després de conéixer els resultats de les proves d'E. coli i enterococs –que han tardat 48 hores– ha tornat a ser reoberta al bany.

Les darreres setmanes també han sigut tancades al bany –i ja reobertes– altres platges de la demarcació de València, concretament, a la Malva-rosa, el Cabanyal, la Patacona, Port Saplaya, el Puig de Santa Maria i Massamagrell. En tots els casos el motiu van ser els alts nivells de paràmetres microbiològics.

La Generalitat està estudiant posar en marxa, amb la col·laboració dels ajuntaments, un pla per a localitzar "punts negres" i dur a terme la instal·lació de xarxes de clavegueram i connexions a xarxes de depuració que eviten que es repetisquen episodis de tancaments de platges a causa de la presència del bacteri Escherichia coli per damunt dels nivells permesos.

next