Diari La Veu del País Valencià
Reorganitzar-se i trobar un model econòmic sostenible: els reptes d’Escola Valenciana per al proper curs

VALÈNCIA. Aquest dissabte, més de 60 membres de les Coordinadores Comarcals, que formen Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, s’han donat cita per a omplir la jornada de debat i reflexionar sobre el camí que prendrà l‘entitat cívica durant el nou curs escolar 2019-2020. Per segon any consecutiu, la Jornada d’Estiu d’Escola Valenciana s’ha celebrat a la Fundació Casal Jaume I de Gandia.

Segons han informat en un comunicat, els temes més importants que s’han tractat han sigut la necessitat de trobar un model econòmic sostenible i la renovació del model organitzatiu. A més, en aquest espai de diàleg, les Coordinadores Comarcals han fet aportacions i propostes de millora en àmbits com les relacions institucionals, la participació en comissions, l’organització de les Trobades d’Escoles en Valencià, els projectes que Escola Valenciana desenvolupa, així com la comunicació interna i externa, els Amics i les Amigues d’Escola Valenciana i el proper Congrés d’Escola Valenciana.

La Junta ha valorat de forma positiva les activitats portades a terme durant tot l’any i ha remarcat la incidència que té en la societat una de les iniciatives més emblemàtiques de l’entitat: les Trobades. L’assemblea ha posat l’accent en la vertebració territorial i la cohesió social d’aquestes festes que expressen l’estima per la llengua i la dignitat de l’ensenyament en valencià. Les Coordinadores Comarcals s’han nodrit amb les bones experiències que han compartit entre totes.

Cap a l’autosuficiència

Escola Valenciana ha apostat per arribar a un model econòmic sostenible i autosuficient gràcies a les aportacions dels Amics i les Amigues. Durant les Trobades, l’entitat cívica ha desenvolupat una intensa campanya per captar sòcies i socis amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte social que constitueix Escola Valenciana per a afavorir la normalització de la llengua a l’escola i al carrer. Per a Escola Valenciana és important captar l’atenció de la ciutadania, engrescar-la amb les activitats que porta a terme i convidar-la a fer-se amiga amb un donatiu de 5 euros al mes.

En aquest marc, l’alcalde de Ròtova, Jordi Puig; la regidora d’Educació de Rafelcofer, Anna Garcia; el regidor de Política Lingüística i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González i Carmen Fuster; l’alcalde de la Font d’En Carròs, Pablo Puig; la regidora de Cultura, Cèlia Escrivà i el regidor de Participació, Iván Agud, s’han acostat al Casal Jaume I de Gandia per donar la benvinguda a l’assistència.

Comparteix

Icona de pantalla completa