El pont que connectava Beniarjó i el Real de Gandia, nou anys després


Xavier Pérez / Beniarjó.

De 25 minuts a 5: un estalvi de temps important que repercutirà en la qualitat de vida dels veïns de Beniarjó i el Real de Gandia gràcies a la restauració del pont que connecta les dos localitats de la Safor. És una intervenció subvencionada íntegrament per la Diputació de València, que ha fet una inversió de 452.982 euros.

La infraestructura quedà greument danyada després de les pluges de la tardor del 2007, que van provocar l'afonament d'una part del pont. Des d'aquell moment, fa quasi una dècada, el punt d'unió entre els dos municipis ha estat en desús.

És una realitat que han patit els veïns d'aquestes localitats durant els darrers nou anys. “Ja era hora que l’arreglaren. Perdíem molt de temps i havíem de fer una volta gran per anar al camp”. Són paraules d'Antonio, un agricultor de la zona que, per a accedir als seus terrenys, ha de creuar el pont. Tots els dies, durant aquests nou anys, ha hagut de recórrer, amb el motocultor que empra per treballar la terra, una distància molt més llarga per a arribar a la seua destinació. De la mateixa opinió són altres veïns dels dos municipis que posen de manifest l'impacte favorable que la restauració d'aquesta infraestructura tindrà per a les seues vides.
 

“Es tracta d'una inversió que superarà els 450.000 euros i suposarà una gran millora per a tots els veïns, tant per als del Real de Gandia com per als de Beniarjó” —ha destacat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

De la mateixa manera, l'alcalde de Beniarjó ha destacat la rellevància de l'obra per als habitants de les dos localitats: “Han sigut nou anys en què la gent veia que es feien molts camps de futbol amb gespa artificial, jardins i altres coses i aquesta, que era una infraestructura tan important per als dos termes municipals, ningú la feia”.

El pont tenia malmesa l'estructura, la qual cosa el feia inservible, soscavació en el llit i sedimentacions posteriors. El projecte de reparació preveu reconstruir el mur que derrocà l'aigua i col·locar un mur de contenció. També es reforçarà l'estructura refermant les obertures i instal·lant una escullera en la zona baixa. El darrer pas serà col·locar baranes i un pas per als vianants que permetrà l’ús en condicions adequades de seguretat per a aquests i per als vehicles.
 
 
La Veu
 

Comentaris

remigio III
2.

Són ... Coses del pp. Ells a ofrenar noves glòries a madrid que és qui els paga amb els nostres diners. Jo sempre he identificat l'estellador amb un tancament de pas d'aigua per regar els camps: Doncs ara els identifique amb el pp.

  • 0
  • 0
AMARCORD Oliva
1.
Curiosament, es dona el cas de que durant molts anys els dos pobles han estat regits per alcaldes del PP i molt més encara, si tenim en conter que Salvador Enguix, batlle de Beniarjó des de 1995, també ha estat Diputat Provincial des de la legislatura de 2003. Possiblement, no tinguera competències en temes de carreteres però a més de censurar exposicions periodístiques (sota les ordres de l'intel·lectual President Rus), alguna cosa haguera pogut fer en el triatge d'aquesta necesitada infraestructura des de 2007 ençà.
Un trajecte de 5 minuts entre les dues poblacions que s'allarga fins a 25 per no tindre massa presa en la seua reconstrucció. Que son 20 minuts de més? Si contem el temps perdut pels veïns del Real i de Beniarjó i d'altres pobles afectats, en pegar-li "la volta al nano" durant aquestos 9 anys, més els que tardarà en estar a punt l'obra, no arribarà a la quinta part del temps que perden anualment tot el personal (inútil i sense responsabilitat laboral) posat a dit pels partits polítics, i que romanen amagats entres els llòbrecs despatxos de la institució.
A les diputacions hi ha molta confusió entre nòmines i faena; què anem a fer-li. "Pos tornar a pegar la volta" 20 minuts no son res comparat amb les hores que és perden en molts departaments i sinecures.
  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat