1.300 quilòmetres en helicòpter per a conèixer les claus del Corredor Mediterrani


Xavier Pérez / València.

L’obra maleïda. Així es pot qualificar la història negra de la infraestructura més important per al País Valencià i altres territoris. I és que els diversos governs espanyols encara no s’han adonat de la importància que té aquesta plataforma per a l’economia valenciana i les obres, en molts trams, continuen paralitzades.

Per això, l’any 2016 els empresaris valencians digueren prou i crearen un front comú per a reclamar la compleció del Corredor Mediterrani al govern espanyol. El president de l’Asociación Valenciana de Empresarios (AVE), Vicente Boluda, i el propietari de Mercadona, Juan Roig, ja presentaren una web que permet als usuaris recórrer virtualment la totalitat de la xarxa ferroviària entre Algesires i la frontera amb França, conèixer les principals mancances dels diversos trams i els avantatges que aportaria l’enllaç d’alta velocitat amb Europa.

Així, els responsables proposen uns ferrocarrils que permetin eixir de València a primera hora, reunir-se a Barcelona de matí i a Alacant a la vesprada.

Però l’Estat espanyol amb la xarxa d'alta velocitat més extensa del món després de Xina, el Corredor Mediterrani és encara un projecte incomplet i irregular en pràcticament tots els seus trams.

El president dels empresaris, Vicente Boluda, va exigir, en novembre, al nou Govern espanyol, que es comprometera amb fets amb el Corredor Mediterrani i pose una data a l’entrada en funcionament de l’alta velocitat entre Barcelona i Alacant. Boluda va indicar que això seria una mostra que el compromís del Govern espanyol amb la infraestructura va més enllà de les paraules. L’empresari va remarcar que tot i que la implantació del tercer carril avança aquesta ha de ser una solució provisional i que el Corredor Mediterrani no haurà finalitzat fins que no s’implante la doble plataforma.
 
Des d’AVE s’ha reclamat que l’Estat contribuïsca a abandonar la concepció radial de l’alta velocitat per tal d’assumir una concepció “circular” i, en aquest sentit, va dir que cal circumscriure el Corredor Mediterrani.

Entre altres punts del traçat, el web posa el focus actualment en el túnel sota l’AP7 entre Castellbisbal i Martorell, així com en el “coll d’ampolla” entre Tarragona i Vandellós. La reclamació d’un túnel passant a València per a donar sortida al cul de sac que suposa l’estació, així com la manca d’ample internacional entre València i Alacant, són altres de les intervencions que reclama AVE per a anar avançant en les obres del Corredor.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, ja mantingueren, a València, una reunió amb el nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a qui li exigiren un compromís amb el Corredor Mediterrani perquè el País Valencià "s’està jugant inversions molt importants", segons va remarcar el cap del Consell. Ribó, per la seua banda, va reclamar el túnel passant perquè la ciutat "no vol tornar a ser el semàfor ferroviari d'Europa".

 
 

Comentaris

artenric
6.
El arc mediterrani adquireix d'aquesta manera una gran importancia a Europa. Peró Madrid queda en un segón pla que no permetrá a no ser que siguin ells els que posen la primera pedra, controlen el diners, i siguen protagonistes en clau Imperio Español.
Primer tenim que fer un pas enrere per a donar un gran salt. Eixe pas enrere es el reconeiximent de la nostra singularitat com a poble, la nostra cultura, llengua, etc,i a partir de ahí parlar de tu a tu politicament.
De altra forma será "más de lo mismo".
  • 0
  • 0
joan alma de la safor
5.

ni pp ni psoe ho voldran! Ho hen endarrerian tot lo que puguen, la comunicació valència catalunya no la volen...temps al temps! Hem donareu la raó!

  • 0
  • 0
V Sol
4.

Antes llega una nave espacial a Marte que acaban en los próximos 10 años el corredor mediterráneo, de hecho ya llegan naves espaciales a ese planeta. Igual me equivoco, me llevaría una sorpresa, pero, no creo.

  • 0
  • 0
Λωτοφαγος
3.

Without a song or a dance what are we?

  • 0
  • 0
Λωτοφαγος
2.

Without a song or a dance what are we?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat