Estrena a la xarxa de la segona part d’un documental sobra la història de la Vila Joiosa


Redactaveu / Vila Joisa.

Els autors del projecte expliquen que amb aquest documental s'intenta explicar el segle XX a la Vila Joiosa (la Marina Baixa) a través de testimonis, material gràfic i elements patrimonials hui desapareguts. El documental compta a més amb la participació d'Enric Puig, famós actor de doblatge, que s'encarrega de la veu en off i amb entrevistes a Albert Alcaraz (responsable de l’Arxiu Municipal de la Vila Joiosa), José Payá (Cronista Oficial de la Vila Joiosa), Nacho Gironés, Àngela Lloret, Teresa Vives, Maruja Llorca, Concepción Pérez, Antonio Pérez, Rosa Santamaría, Francisca Reus i Gaspar Baldó.

En paraules dels seus creadors: “El documental ens ha costat quatre anys de treball, però creiem que ha pagat la pena. A més, volem recalcar que sense l’ajuda de les empreses i dels ciutadans que així ho van voler, haguera sigut impossible realitzar-lo, perquè la major part dels costos s'han sufragat a través de microaportacions”.

El documental travessa un període que abasta des de la construcció de la línia del ferrocarril, posant l'accent en elements patrimonials ja desapareguts (com el Teatre Olympia, els Banys de Neptú o el Convent dels Agustins); recorre l'assaig democràtic que va suposar la instauració de la II República; incideix en passatges més foscos, com la Guerra Civil i els anys de postguerra, però tampoc oblida successos inoblidables, com les festes de Moros i Cristians de 1947 o la participació de la Vila en el programa de TVE ‘Kilómetro Lanzado’. El fermall final del documental el posa la celebració, en 1979, de les primeres eleccions municipals després de la dictadura.
 

Història i Patrimoni de la Vila Joiosa: Part II

 
 
La Veu
 

Comentaris

Joan València
1.

Als valencians ens han aniquiliat, manipulat i destruït la Història, des de 1707 i des de la manipulació de la inquisició castellana dels Àustria ens han robat la nostra pròpia història, ens hna cremat arxius, saquejat biblioteques i ens han castellanitzat els nstres personatges il.lustres. Es temps de recuperació de la història manipulada pels espanyols.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat