Nou atac als valencians: inversions del Corredor Mediterrani es gasten a Madrid


Xavier Pérez / València.

Cada vegada està més clar que el Govern de Madrid no té cap interés a acabar les eternes obres del Corredor Mediterrani, que té com a finalitat connectar les empreses valencianes i d’altres territoris per ferrocarril amb la resta d’Europa.

Sols s'ha de mirar l'hemeroteca per a comprovar que fa uns dies el ministre de Justícia espanyol, Rafael Català, en una conferència en Club de Encuentro ‘Manuel Broseta’ va qüestionar la importància del projecte: "Del corredor mediterrani també podríem parlar molt... Quantes mercaderies ixen per tren? Quants operadors de mercaderies volen que hi haja trens d'ample ibèric i ample internacional? Estan preparats els operadors per a operar? Per què s'ha hagut de fer ample mixt perquè vagen en ample ibèric la major part dels vagons perquè no estan preparats per a açò?", es va preguntar. I, per a rematar, va dir que "aquesta infraestructura és important, però també crec que hi ha hagut una miqueta d'exageració quant a la importància estratègica del Corredor Mediterrani de mercaderies en termes quantitatius i sabent qui és el responsable d'operar".

La reacció dels polítics, societat civil i empresaris valencians va ser immediata: indignació amb les reflexions del ministre. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, manifestà que és "incomprensible i una "profunda insensatesa que Catalá menyspree la importància del Corredor Mediterrani. Per a tots els agents econòmics i socials és fonamental i, per descomptat, en aquests moments, la cosa que està sobredimensionada és la irresponsabilitat del Govern d'Espanya i de les seues paraules". Després, partits i empresaris, llevat del PP valencià, isqueren en tromba a criticar el ministre, fins i tot el president de la CEOE, Juan Rosell, que considerava “imprescindible” aquesta infraestructura.

Però, aquesta setmana s'ha donat un nou episodi de menyspreu als interessos econòmics valencians. Segons ha denunciat en Twitter el secretari d’Obres Públiques de la Generalitat, Josep Vicent Boira, el Ministeri de Foment ha gastat 935 milions d’euros que estaven destinats al Corredor al nou túnel Madrid-Puerta de Atocha-Chamartín, unes obres que estos dies ha visitat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.
 

 
Catalunya i País Valencià

Tant el secretari d'Obres Públiques i Vertebració del Territori del govern valencià, Josep Vicent Boira, com el d'Infraestructures català, Ricard Font, critiquen que a l'Estat espanyol el corredor mediterrani "tinga dos ramals" –el que ressegueix la costa i el de Madrid– i que l'execució d'obres es faça a dues velocitats. "Es el Madrid, siempre gana", diu Boira. Per la seua banda, Font ho exemplifica dient que mentre que Madrid vol connectar Barajas amb l'ample europeu, encara no se sap quan l'ibèric (és a dir, Rodalies) arribarà fins a l'aeroport del Prat.
 
Segons el ministeri de Foment , "aquesta actuació incrementarà la capacitat de l'accés ferroviari a Madrid que utilitzen les línies d'alta velocitat que uneixen la capital amb Llevant i Andalusia, possibilitant la circulació d'un major nombre de trens".

Les obres de plataforma del tram Atocha-Torrejón estan cofinançades en el període 2007-2013 pel Fondo de Cohesió, dins del Programa Operatiu Fons de Cohesió-FEDER, amb una ajuda de 141,7 milions d'euros. Dins del període 2014-2020 va a ser cofinançat el muntatge de via i les instal·lacions pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF) amb una ajuda d'1,6 milions d'euros.

Josep Vicent Boira, en distintes ocasions, ha denunciat la “miopia” de l’Estat espanyol per  “infravalorar” el Corredor Mediterrani.

Cimera de València

Per altra banda, tal com va publicar La Veu, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, clouran el pròxim 2 de març al Palau de Congressos de València una jornada en matèria de finançament, infraestructures i sectors econòmics.

En l’acte, també participaran el vicepresident del Govern català i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret. Organitzades per l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga, amb el títol ‘L’hora de les decisions’, les jornades reuniran consellers, alcaldes, cambres de comerç, universitats i sindicats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Aragó per a posar en comú un “balanç de greuges i reivindicacions conjuntes”. Entre les reivindicacions: el Corredor Mediterrani.
 

La Veu
 

Comentaris

Crew
22.

El Govern d'Espanya pot fer amb els seus diners el que vulga, que per això son seus.

  • 0
  • 1
s s
21.

Matizando, presuntamente robar unos 2.000 millones de euros en Cataluña. Es tan obsceno, ni en dos vidas, ni en tres, si es que existe la reencarnación, una persona se gastaría 2.000 millones de euros.

  • 0
  • 1
s s
20.
Son tan falsos, tan inmensamente hipócritas, en general, y como la cabeza la tienen como unas maracas locas, no hay quien los crea. Falsos, hipócritas, esta gente se debe pensar que los ciudadanos nos chupamos el dedo, o, que no nos damos cuenta, de que alguien debe haber estado mirando para otro lado, en el caso de Cataluña, porque, vamos, robar unos 2.000 millones de euros, durante años, y que nadie dijera nada, es muy raro.
El día que se celebre el juicio, si es que se celebra, porque la justicia es muy lenta, ya se verá lo que pasa.
  • 0
  • 1
s s
19.
Madrid, es una ciudad muy bonita, la Comunidad de Madrid, es muy hermosa, sin duda, pero, a mi juicio, hay intereses políticos en contra del corredor mediterráneo, no quieren correr riesgos, no se sabe el motivo, porque toda la vida se han entendido con partidos nacionalistas de Cataluña, País Vasco, para aprobar los presupuestos generales del Estado, eso que se sepa de manera oficial, lo que habrán discutido a puerta cerrada, en no se sabe qué despachos, eso no se sabrá nunca.
El corredor mediterráneo, que iría desde Gerona hasta Cartagena, o más todavía, hasta Almería, o hasta Andalucía. No pasaría nada, España no se iba romper, el gasto se amortizaría en 10 años, y la Comunidad de Madrid, no se iba a quedar al margen, porque ellos tienen muy buenas infraestructuras, y las que tendrán.
  • 0
  • 0
ferran València
18.

Pobres Valencianets sempre plorant sense fer soroll i despres votant al PP "lo de mosatros collons"

  • 4
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat