Representants d'Unides Podem-Esquerra Unida fan un viatge en tren per a denunciar les carències del Rodalia

Rosa Pérez Garijo i Jaume Monfort lamenten que entre Cullera i Gandia no hi ha doble via i que els combois no estan adaptats a persones amb diversitat funcional
15 abril 2019 18:47h
Unides Podem-Esquerra Unida ha denunciat les carències del tren de Rodalia a les comarques centrals. / EUROPAPRESS

VALÈNCIA. Unides Podem-Esquerra Unida ha denunciat les carències del tren de Rodalia a les comarques centrals i ha reclamat les competències per a gestionar el transport públic valencià, a més de proposar una nova Llei de Mobilitat Sostenible i una entitat pública valenciana de transport.

Els candidats a les Corts per València Rosa Pérez Garijo i Jaume Monfort han fet aquest dilluns el trajecte València-Gandia en Rodalia per a comprovar les mancances d'aquest tren, ha explicat la coalició en un comunicat.

Per això, consideren "imprescindible" recuperar les competències per a esmenar les deficiències actuals i coordinar millor la planificació del transport per a aconseguir que tot el territori estiga "completament comunicat i vertebrat des del Pilar de la Foradada fins a Vinaròs". Així mateix, advoquen per crear un bitllet únic per a la utilització del transport públic.

Jaume Monfort ha assenyalat que és necessari cohesionar el territori i "una de les infraestructures prioritàries ha de ser la connexió ferroviària de Gandia a Dénia, un mitjà de transport sostenible, públic i accessible a la majoria de la població".

Pérez Garijo ha qualificat de "inadmissible" que des de Cullera a Gandia no hi haja doble via, "la qual cosa provoca molts retards en no poder creuar-se els trens d'anada i de tornada, com sí que succeeix en altres línies i recorregut", així com la interrupció total del servei quan la via està afectada.

Així mateix, ha apuntat que els serveis externalitzats, a més de "precarizar el treball", genera problemes per als usuaris, ja que la falta de personal provoca que molts trens no isquen amb l'horari previst i que "moltes vegades s'anul·len sense previ avís perquè hi ha falta de maquinistes i de material".

També ha criticat que al servei de taquilla no es cobreixen les baixes i "moltes vegades estan tancades o amb cues que superen els 30 minuts d'espera". A més, ha denunciat que les màquines també solen crear problemes, la qual cosa "impedeix moltes vegades als viatgers desplaçar-se a la seua destinació".

En la mateixa línia, ha explicat que un altre dels problemes que generen els serveis privatitzats tenen a veure amb el servei d'atenció als viatgers amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, ja que no tots els trens estan disponibles per a aquest tipus d'usuaris i "ni tan sols avisen de quins són accessibles i això no els permet viatjar amb normalitat".

next