Rescatades 22 persones que s'havien refugiat del vent en una cova de Xàbia

La cova del Llop Marí se situa en una zona de difícil accés en les proximitats de la turística platja de la Granadella
4 novembre 2019 10:46h

XÀBIA (EFE). Les 22 persones que practicaven paddel surf a la costa de Xàbia (la Marina Alta) han sigut rescatades amb èxit per la Guàrdia Civil i Salvament Marítim després de refugiar-se durant hores en una cova a causa del vent. Segons l'institut armat, poc abans de la mitjanit les últimes quatre persones de la cova del Llop Marí van ser evacuades i transportades en l'helicòpter de Salvament Marítim fins a l'aeroport de Manises. A aquestes quatre persones els havien portat aigua i mantes tèrmiques diversos bussos de la Guàrdia Civil en unes condicions molt difícils a causa de la proximitat de les roques, d'un vent intens i d'ones que trencaven amb una altura de 2 metres. 

Abans, ja havien sigut evacuats 18 esportistes després que es donara la veu d'alarma de la seua situació al voltant de les 18 hores. En una primera fase van ser extretes en helicòpter set persones, entre elles una dona amb el braç trencat i un menor d'edat. Després, huit més en el mateix helicòpter, alguns amb signes d'hipotèrmia i dues persones amb les costelles trencades. Tres persones també van ser rescatades en l'embarcació Salvamar i dutes al port de Xàbia, en principi sense danys personals.

La cova del Llop Marí se situa en una zona de difícil accés en les proximitats de la turística platja de la Granadella, des d'on habitualment ixen grups de caiac i paddel surf cap a la cova.

Investiguen la possible responsabilitat dels surfistes rescatats

El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, ha anunciat que s'investigarà la possible responsabilitat dels surfistes, que van eixir a navegar aquest diumenge malgrat l'alerta climatològica i van haver de ser rescatats per Salvament Marítim. "Hi havia alerta taronja, i crec que és raonable entendre que amb aquesta mena d'alerta ni adults ni xiquets han d'eixir a practicar esports aquàtics", ha afirmat Fulgencio.

"Potser no era el millor dia per a fer aquest tipus d'activitat", ha insistit Fulgencio, qui ha agregat que la delegació del govern espanyol "obrirà una informació per a determinar si s'ha de repercutir el cost del rescat" a l'empresa organitzadora de la citada activitat aquàtica. "Si hi ha cap mena de responsabilitat, sobretot amb els menors, ho determinarà qui ho haja de determinar", ha conclòs.

Fulgencio ha realitzat aquestes declaracions després de visitar el magatzem electoral de la demarcació de València per a comprovar el dispositiu material que s'utilitzarà el 10N. 

next