Rescatat després de passar sis dies a la deriva en aigües de Peníscola

L'home va eixir el passat dissabte del port de Calp en direcció a Vinaròs
21 març 2019 17:02h
El jove tenia previst arribar al port de Vinaròs però ha estat rescatat front a la costa de Peníscola. / EFE

PENÍSCOLA. Un home de 28 anys, que el passat dissabte, 16 de març, va eixir del port de Calp (la Marina Alta) en un veler amb rumb a Vinaròs (el Baix Maestrat), ha sigut rescatat junt amb la seua embarcació davant la costa de Peníscola després d'haver estat a la deriva durant 6 dies.

Segons han informat EFE fonts de Salvament Marítim, el jove havia d'haver arribat diumenge a Vinaròs encara que no ho va fer, per la qual cosa la seua mare va presentar aquest dimecres una denúncia. Salvament Marítim va iniciar aleshores un dispositiu de cerca i va emetre un avís per ràdio per a donar amb el veler en el qual viatjava el jove. Ha sigut aquest dijous quan un pesquer ha localitzat una embarcació que s'ajustava a les característiques del pesquer sinistrat a unes dues milles enfront de les costes de Peníscola.

Després d'aquest avís, una embarcació de rescat de Salvamar ha eixit des de Sant Carles de la Ràpita (el Montsià) i ha traslladat al jove fins al port de Peníscola, on ja l'esperaven els sanitaris i la Guàrdia Civil.

Segons han informat fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències, a les 9.50 hores s'ha sol·licitat assistència sanitària i l'equip d'una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) ha atés l'home amb símptomes de desnutrició, encara que no ha necessitat ser traslladat a cap centre sanitari.

Salvament Marítim ha explicat que al jove li havien fallat les bateries i el motor, per la qual cosa no va poder arribar la seua destinació.

next