Rescatats un escalador ferit a Algímia d'Alfara i un altre a la Serra Grossa d'Alacant

Ambdós accidents s'han produït aquest dissabte cap al migdia
25 maig 2019 17:28h
Dos escaladors han resultat ferits aquest dissabte després de caure des de diversos metres d'altura en sengles accidents. / CEDIDA PEL CONSORCI DE BOMBERS

VALÈNCIA. Bombers del Consorci Provincial de València han rescatat un escalador que ha resultat ferit després de caure des d'una altura de vora sis metres a la zona del Picaio Redó del municipi d'Algímia d'Alfara, mentre que un altre home ha sigut evacuat després de precipitar-se quan escalava a la Serra Grossa, a Alacant.

Bombers del parc de Sagunt s'han desplaçat a Algímia d'Alfara per a atendre el ferit, juntament amb un coordinador forestal, el Grup Especial de Rescat d'Altura (GERA) amb un helicòpter i una unitat de bombers forestals.

L'home ha caigut des d'una altura de vora 6 metres a una senda i ha sigut rescatat en helicòpter per al seu trasllat posterior en ambulància.

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha rebut l'avís de l'accident vora les 12 hores, i al lloc s'han traslladat una unitat del Servei Vital Bàsic (SVB) i una altra del SAMU, que han assistit l'escalador, de 30 anys, per politraumatisme.

Després de ser estabilitzat, el ferit ha sigut traslladat en la unitat del SAMU a l'hospital de Sagunt.

Accident a la Serra Grossa

D'altra banda, a les 12.50 hores el CICU d'Alacant ha rebut també l'avís d'una assistència a un altre escalador, a la Serra Grossa, que ha caigut des de diversos metres d'altura.

El CICU ha mobilitzat una unitat del SAMU l'equip mèdic del qual ha assistit l'home de 50 anys per fractura de turmell dret i l'ha traslladat a l'hospital de Sant Joan, segons ha informat el CICU.

next