Rescaten un mussol reial que havia quedat atrapat en una tanca espinosa en un paratge de Mutxamel

Es tracta d'un exemplar del rapinyaire nocturn més gran d'Europa, inclòs en el catàleg espanyol d'espècies amenaçades
12 agost 2019 13:34h
Segons l'institut armat, el rescat va ser desenvolupat per dos agents del Seprona i per un caçador, que va ser qui va alertar que en la partida Cotoveta hi havia un mussol atrapat i immobilitzat entre les pues del filferro. Imatge d'arxiu. / Adam Kumiszcza

MUTXAMEL. Un mussol reial, espècie amenaçada i que constitueix el rapinyaire nocturn més gran d'Europa, ha sigut rescatat després de quedar atrapat en un filferro de la tanca d'una bassa de reg en un paratge de Mutxamel.

Segons l'institut armat, el rescat va ser desenvolupat per dos agents del Seprona i per un caçador, que va ser qui va alertar que en la partida Cotoveta hi havia un mussol atrapat i immobilitzat entre les pues del filferro.

Els moviments desesperats de l'animal per a tractar d'alliberar-se li havien provocat una ferida sagnant a l'altura de l'articulació de l'ala esquerra. Això podria provocar la mutilació de l'extremitat o, fins i tot, la mort per inanició.

Els dos agents i el caçador van aconseguir salvar l'au, que va ser traslladada al Centre de Recuperació de Fauna salvatge de Santa Faç, on se li han practicat els tractaments veterinaris pertinents i on romandrà fins que puga ser soltada de nou al medi natural.

A més, el Seprona ha notificat a l'administració ambiental l'existència d'aquest filat espinós perquè s'ordene la seua retirada i s'eviten més incidents, ja que es tracta d'una instal·lació prohibida.

El mussol reial (Bubo bubo) està inclòs en el catàleg espanyol d'espècies amenaçades i és d'"interés especial". Entre les amenaces, hi ha les línies elèctriques i el trànsit rodat. El principal problema, però, és la reducció de la població de conill, la seua font d'aliment prioritari.

next