El restaurant Chef Amadeo, guanyador del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia

Les fideuaes de Casa Mario, de Tavernes de la Valldigna, i de Goya Gallery, de València, han completat el pòdium del Concurs Internacional de Gastronomia de Gandia
5 juny 2019 19:45h
El cuiner Ángel Nieto ha sigut el responsable de fer el restaurant Chef Amadeo, de Gandia, guanyador del concurs internacional de fideuà. / AJUNTAMENT DE GANDIA

VALÈNCIA. El restaurant Chef Amadeo, de Gandia, ha sigut el guanyador del Concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia de la localitat de la Safor. L'establiment repeteix el premi que va guanyar el 2014, però ara de la mà del cap de cuina, Ángel Nieto.

En el Moll dels Borja, en el port del municipi, s'ha celebrat aquest dimecres la 45a edició del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia i Gastronomia de Gandia, que organitza l'Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la localitat, ha explicat el consistori en un comunicat.

Així, en la categoria de la Millor Fideuà de Gandia, el guardó l'ha guanyat el restaurant Chef Amadeo; el segon premi ha sigut per a Casa Mario (Tavernes de la Valldigna) i el tercer per a Goya Gallery (València).

Pel que fa a la resta de categories, els premiats han sigut el restaurant El Chateo (Ginza, Tòquio) al Millor participant internacional; l'establiment Nou Racó (El Palmar) a El postre naranja, i el premi Joves Promeses ha sigut per al Centre de Turisme l'Alqueria del Duc.

D'altra banda, l'Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia ha distingit amb el 'Fideuet d'Honor' a Alba García (filla de Raúl García, membre de l'associació), com a Xiqueta relacionada amb el certamen; al CdT l'Alqueria del Duc com a empresa col·laboradora; i a la periodista i presentadora del concurs, Carmen Berzosa, com a col·laboradora especial.

El certamen ha comptat amb la presència del director general de Turisme, Josep Gisbert; el president de l'Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro; l'alcaldessa de Gandia en funcions, Diana Morant, i altres representants polítics, del sector empresarial i social de Gandia i la comarca.

Morant ha destacat que amb la festa gastronòmica "per excel·lència" de Gandia porten "45 anys retent homenatge al nostre plat insígnia, nascut ací, de la mà dels nostres pescadors i assaborit per tot aquell que aprecia el millor del Mediterrani".

"Fa 45 anys que treballem per a donar a conéixer per tot el món i conquistant cada vegada més paladars; 45 anys intentant situar la Fideuà de Gandia en el més alt de la gastronomia espanyola, fins a haver-ho aconseguit, gràcies a tots vosaltres; i 45 anys volent-la, acaronant-la i defensant els seus orígens, que són els nostres", ha sostingut Morant.

La primera edil en funcions ha assenyalat que aquest plat "avala i descriu" als gandiencs, a més de connectar cultures i posar en alça l'atractiu turístic de la localitat. "El concurs és fonamental i necessari, perquè no solament certifica que la Fideuà de Gandia és la marca gastronòmica de Gandia com a destinació, sinó que a més, la projecta en el món", ha ressaltat.

next