Jorge Rodríguez esborra del mapa el PSPV d'Ontinyent

La formació La Vall d'Albaida ens uneix aconsegueix 17 regidors d'un total de 21 i deixa els socialistes sense representació
26 maig 2019 23:29h
Després de conéixer "l'històric resultat", l'alcalde d'Ontinyent els últims huit anys i candidat a la reelecció ha llançat un missatge: "Els alcaldes d'Ontinyent es trien a Ontinyent, no a València ni a Madrid".  / FACEBOOK JORGE RODRÍGUEZ

VALÈNCIA. El nou partit de Jorge Rodríguez arrasa a Ontinyent. La formació La Vall d'Albaida ens uneix (LAVALL) aconsegueix 17 regidors d'un total de 21. I no només això: aquest feu dels socialistes es queda ara sense cap representant del PSPV. Així, els altres 4 regidors es reparteixen entre Compromís i el PP, amb 2 edils cadascun. 

El PSPV, el partit a què pertanyia Rodríguez fins fa un mes –quan es va donar de baixa després d'alçar-se el secret de sumari del cas Alqueria– i amb el qual va obtindre 14 escons fa quatre anys, no aconsegueix representació. Es queden també sense representació a l'Ajuntament d'Ontinyent tant Ciutadans com Esquerra Unida, que tenien un escó cadascun.

Després de conéixer "l'històric resultat", l'alcalde d'Ontinyent els últims huit anys i candidat a la reelecció ha llançat un missatge: "Els alcaldes d'Ontinyent es trien a Ontinyent, no a València ni a Madrid". 

Després de felicitar el PP i Compromís per haver obtingut dos regidors cadascun, ha agraït la tasca dels seus col·laboradors: "Hem patit molt, han sigut anys molt durs, però si alguna cosa teníem clara era que, com diu el nostre lema, venim a donar-ho tot per Ontinyent. La gent sap la veritat sobre el seu alcalde, no cal que li la conten fora". "A qui més vull donar les gràcies és a la ciutadania d'Ontinyent", ha afegit Rodríguez, que lidera una llista integrada per gran part de la candidatura socialista inicial.

Què ha passat a la resta de la comarca?

El nou partit es presentava en total a sis municipis de la Vall d'Albaida. A banda d'Ontinyent, també tenien llistes a Agullent, Albaida, Benissoda, Bufali i el Palomar. A més, en el cas del Palomar, Benissoda, Bufali i Agullent no s'han presentat candidatures socialistes.

Al Palomar, LAVALL obté la majoria absoluta, amb 4 regidors, i Compromís n'obté 3. Pel que fa a Bufali, les cinc cadires de l'hemicicle estaran ocupades també per edils de LAVALL.

A Benissoda és el PP qui supera la majoria absoluta, amb 5 regidors, mentre que LAVALL n'aconsegueix 2. 

En dos municipis, però, LAVALL no ha obtingut representació. A Agullent, ha obtingut 6 regidors Compromís –la majoria absoluta– i la formació local Units per Agullent, 5. Pel que fa a Albaida, també té la majoria absoluta Compromís, amb 7 regidors. El PSPV i el PP en tenen 3 cadascun.

next