El Consell es reunirà a Oriola aquest divendres i aprovarà ja mesures urgents per a reparar els danys del temporal 

El president Puig assegura que la Generalitat demanarà "de manera immediata" ajudes al govern espanyol i a la Unió Europea
15 setembre 2019 11:28h
El president Ximo Puig ha visitat aquest diumenge Oriola, Rojals i Guardamar del Segura amb la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles. / GVA

VALÈNCIA. El president Ximo Puig –que ha visitat aquest diumenge Oriola, Rojals i Guardamar del Segura amb la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles– ha anunciat que aquest divendres el ple del Consell es reunirà a la capital del Baix Segura. 

En eixa reunió del 20 de setembre ja s'aprovarà un primer decret d'ajudes per als afectats per l'episodi de gota freda d'aquesta setmana. No obstant això, Puig ha remarcat que es tracta de "mesures de caràcter urgent" però que després cal "anar més enllà". En aquest sentit, ha parlat d'un "pla de reconstrucció i d'un nou impuls de la comarca".

Per això, com ja va proposar aquest dissabte, ha mencionat "una mena de 'Pla Marshall' amb ajudes de la Generalitat però també de la Unió Europea i del govern estatal". "A partir d'aquest dilluns, quan recuperem la normalitat, cal un 'Pla Marshall' per a la comarca del Baix Segura", ha reiterat. En aquest sentit, ha assegurat que el Consell demanarà "de manera immediata" ajudes al govern espanyol i a la Unió Europea. "Cal una mirada solidària i de compromís real de totes les institucions", ha afegit.

"Encara en emergència"

El president ha apuntat la necessitat d'avaluar "l'impacte d'aquesta desfeta" però quan passe "l'emergència": "Hui estem encara en emergència, amb persones aïllades sense llum, aigua potable ni telefonia. En aquests moments necessitem encara taponar allò que està ferint la comarca".

Per això, ha prioritzat la "seguretat" i el restabliment "d'una mínima normalitat". Després vindran "la reconstrucció, la recuperació i el renaixement de la comarca". 

Puig ha lamentat que el temporal haja suposat un impacte econòmic "molt gran", ja que "moltes persones es quedaran sense treball i el sector agroalimentari ha quedat totalment arruïnat".

next