La revista Mètode celebra l'arribada al número 100 amb un cicle de conferències sobre els reptes de la ciència

Les activitats de commemoració comencen el dijous 28 de febrer amb una xerrada de Maxwell Boykoff sobre com comunicar el canvi climàtic
21 febrer 2019 19:11h
Imatge d'arxiu de la XXIV Conferència de les Parts del Canvi Climàtic (COP24).

VALÈNCIA. Canvi climàtic, intel·ligència artificial, alimentació, genètica i els secrets del nostre cervell. Aquestes són les cinc temàtiques de què s'ocuparà el cicle de conferències 'Els grans reptes de la ciència' que ha organitzat la revista Mètode en col·laboració amb l'Escola de Pensament Europeu Lluís Vives. D'aquesta manera se celebraran els 100 números de la publicació de divulgació científica de la Universitat de València.

El cicle, que tindrà lloc a La Nau de la Universitat de València, començarà el pròxim dijous, 28 de febrer, a les 19.00h, amb una conferència sobre com comunicar el canvi climàtic de forma creativa i eficaç a càrrec del professor de la Universitat de Colorado-Boulder Maxwell Boykoff.

Les activitats continuaran el 26 de març. Carme Torras, professora de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial de Barcelona, serà la responsable d'una xarrada sobre intel·ligència artificial. El 16 de maig serà el torn de Pere Puigdomènech, professor d'investigació del Centre per a la Recerca en Agricultura Genòmica de Barcelona, per a parlar dels reptes de la producció alimentària en el futur. 

Gemma Marfany, professora de la Universitat de Barcelona, se centrarà en l'impacte de la genètica en les nostres vides el 22 de maig. El cicle acabarà el 5 de juny amb la conferència sobre neurociència de Xurxo Mariño, professor de la Universitat de la Corunya. 

Totes les conferències tindran lloc a l'Aula Magna de La Nau i seran d'entrada lliure. La conferència de Boykoff comptarà, a més, amb traducció simultània.

En el marc de la celebració dels 100 números, Mètode també ha organitzat una exposició que s'inaugurarà el 16 de maig a la Sala Oberta de La Nau i que es podrà visitar fins al 15 de setembre. L'exposició proposarà un recorregut pels principals desafiaments de la ciència a través dels continguts i temàtiques de la revista, on les portades de Mètode faran de fil conductor.

Les activitats de celebració dels 100 números de Mètode s'emmarquen dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20é aniversari, coincidint també amb el 520é aniversari de la Universitat de València.

next