Diari La Veu del País Valencià
La revista Mètode recorre amb una mostra a La Nau la seua trajectòria de 100 números dedicats a la ciència 

VALÈNCIA. La revista Mètode i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València inauguren aquest dijous, 16 de maig, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València l’exposició Mètode: 100 números de ciència.

Amb les portades de la revista com a fil conductor, obra d’artistes com Carmen Calvo, Manuel Boix, Rosa Torres, José María Yturralde o Rafael Armengol, l’exposició proposa un recorregut a través dels continguts i temàtiques que han ocupat aquest centenar de publicacions.

Canvi climàtic, genètica, física, intel·ligència artificial i medicina són algunes de les temàtiques de què s’ha ocupat aquesta revista nascuda l’any 1992 sota la direcció d’Olga Dénia i que des del 1998 està dirigida pel periodista i biòleg Martí Domínguez.

Editada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València, al llarg del seu centenar de publicacions la revista s’ha ocupat d’analitzar i donar difusió als diferents aspectes de la investigació científica i ha creat un espai d’interacció entre ciències i humanitats on col·laboren personalitats del món de la ciència però també de l’àmbit de l’art, la filosofia, la sociologia, la història i la literatura.

L’exposició està organitzada cronològicament seguint els números publicats de la revista, i es destaquen algunes de les principals fites que ha aconseguit la publicació científica dirigida per Martí Domínguez; per exemple, els premis rebuts al llarg de la seua trajectòria, la creació de perfils en canals de comunicació com la web o el canal de Youtube Mètode TV, i la creació de la revista indexada Mètode Science Studies Journal.

La mostra inclourà també un audiovisual on algunes de les persones lligades a la revista donaran el seu punt de vista sobre el paper que aquesta juga en la divulgació de la ciència.

A més, les persones que visiten l’exposició podran participar en el concurs ‘Els teus perquès’ enviant les seues preguntes i dubtes científics. La revista s’encarregarà de contestar-los a través de veus expertes en la secció web ‘Els perquès de Mètode’. Se sortejaran cinc subscripcions anuals a la revista entre totes les persones que hi participen.

Conferència inaugural a càrrec del coordinador del número 100

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest dijous a les 20.00 hores a la Sala Oberta de La Nau i la mostra es podrà visitar fins al pròxim 15 de setembre.

Prèviament a l’acte d’inauguració, l’Aula Magna acollirà a les 19.00 hores la conferència ‘El futur de l’alimentació’, a càrrec de Pere Puigdomènech, dins del cicle organitzat per Mètode i l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Puigdomènech, professor d’investigació del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSIC-IRTA-UAB-UB), ha sigut el coordinador del número 100 de Mètode, dedicat als reptes de la ciència.

Les activitats de celebració dels 100 números de Mètode s’emmarquen dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20é aniversari, coincidint també amb el 520é aniversari de la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa