Reyes Martí es convertirà aquest dilluns en la primera dona que dispare la Palmera des del Benacantil

Després de la disparada començaran a cremar les Fogueres Oficials d'Alacant, els monuments adults i infantils i les portades de barraques
23 juny 2019 11:59h
La professional de la pólvora ha valorat que aquesta fita "suposa un escaló més" en la seua trajectòria i espera que "qui vinga darrere ho puga aprofitar". Imatge d'arxiu de Reyes Martí en la 'mascletà' de València. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La pirotècnica Reyes Martí es convertirà aquest dilluns en la primera dona que, en els 91 anys de Fogueres d'Alacant, dispare la Palmera des del Benacantil.

La professional de la pólvora ha valorat que aquesta fita "suposa un escaló més" en la seua trajectòria i espera que "qui vinga darrere ho puga aprofitar". Per a la borrianenca, aquesta disparada és un "orgull i responsabilitat", segons recull l'Ajuntament d'Alacant en un comunicat.

La Palmera de Reyes Martí tindrà un total de 1.200 coets amb un pes de 39.740 quilos. Durarà 20 segons i el to serà daurat blanquinós molt clar. Aquesta també serà la primera ocasió en què la Palmera no llueix amb el seu habitual to blanc. 

Després de la disparada de la Palmera començaran a cremar les dues Fogueres Oficials, les 178 fogueres adultes i infantils i les portades de barraques.

La pirotècnia tornarà a partir del 25 de juny a Alacant amb el LXXIV Concurs de Focs Artificials, que es dispararà des de la platja del Cocó. Eixe dimarts serà el torn de la granadina Pirotecnia Alpujarreña. L'endemà arribarà la pólvora de Pirotecnia Pablo, des d'Astúries.

Dijous, 27 de juny, serà el torn dels Hermanos Ferrández, de Múrcia. Divendres prendran el relleu els alacantins Hermanos Sirvent i, finalment, dissabte arribarà a la platja la pólvora de Pirotècnia Gironina.

next