Ribó agraeix als valencians residents a Nova York la projecció internacional que fan de la ciutat

L'alcalde presenta aquest dimarts el Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible davant l'assemblea de l'ONU
18 febrer 2019 12:45h
L'alcalde ha manifestat el seu desig de "veure tot eixe talent de tornada cap a València al més prompte possible". / AJUNTAMETN DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha aprofitat la seua estada a Nova York, on té previst intervindre davant l'assemblea de l'ONU, per a reunir-se amb l'ambaixador d'Espanya a Nacions Unides i part de la comunitat de valencians que viuen a la ciutat més poblada dels Estats Units. Ribó presenta aquest dimarts el Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible, CEMAS, impulsat per FAO.

Durant la trobada amb la població valenciana, l'alcalde els ha agraït "el seu treball com a ambaixadors de la ciutat de València" i ha valorat "el seu coratge i talent", al mateix temps que ha desitjat que "tornen prompte al seu lloc de naixement". Ribó, que ha volgut compartir el seu temps amb aquelles persones que per diferent motiu un dia van eixir de València per a establir-se a Nova York, ha parlat del motiu principal del seu viatge a la ciutat nord-americana, on presentarà el Centre Mundial de València per a l'Alimentació Sostenible mitjançant una conferència en la seu de les Nacions Unides. 

"Es tracta –ha aclarit– d'un centre de referència que projectarà la imatge d'una València implicada a resoldre grans problemes que afligeixen l'ésser humà i a liderar grans reptes als quals s'enfronten les ciutats i la població en general en qüestions alimentàries i nutricionals". L'alcalde els ha assegurat: "Tots vosaltres, valencians i valencianes que viviu fora de la vostra terra, també contribuïu cada dia en eixa projecció positiva i real de la ciutat que vos va veure nàixer". 

L'alcalde també ha manifestat el seu desig de "veure tot eixe talent de tornada cap a València al més prompte possible". "A València ens hem reinventat per a tindre una societat més justa, solidària, sostenible, innovadora i emprenedora. I en eixe procés treballem i per a això vos necessitem", ha anunciat el primer edil, qui també ha tingut paraules d'afecte per a totes aquelles persones nord-americanes de naixement però valencians de cor, molts d'ells fills i filles del cicle valencià de Nova York.

Reunió amb l'ambaixador

Aquest diumenge, Ribó també s'ha reunit amb l'ambaixador d'Espanya a les Nacions Unides, Agustín Santos Maraver. La trobada s'emmarca en les relacions de col·laboració i treball cooperatiu que duen a terme ambdues instàncies, especialment de cara a la presentació internacional aquest dimarts del nou centre de referència mundial amb seu a València que tindrà Espanya, el CEMAS. També hi ha estat present l'exministre d'Afers Estrangers Miguel Ángel Moratinos.

València es projecta d'aquesta manera en el context internacional com a impulsora d'una nova manera d'entendre les polítiques urbanes, pensades des de la proximitat però desenvolupades amb mirada global. 

Ribó aprofitarà el viatge per a mantindre diverses reunions de treball. L'agenda del primer edil continua aquest dilluns amb una trobada de caràcter tècnic amb membres de la direcció de FAO. Dimart al matí coneixerà de prop el treball de la policia de Nova York en matèria de seguretat i de prevenció de terrorisme en actes amb grans aglomeracions de persones, qüestió sobre la qual intercanviaran experiències, i de vesprada oferirà la conferència en la seu de l'ONU.

Per últim, dimecres té previst reunir-se amb diversos representants de la Cambra de Comerç d'Espanya als Estats Units per a conéixer l'experiència d'una acceleradora d'empreses, a banda de mantindre una trobada amb responsables de Porcelanosa a Nova York.

next