Ribó anuncia una oficina 'last minute' de venda d'entrades barates

El candidat de Compromís a l'Alcaldia de València planteja crear sis nous espais culturals repartits per la ciutat
17 maig 2019 14:29h
L'oficina de venda d'entrades 'last minute' se situaran a la plaça de l'Ajuntament. / COMPROMÍS 

VALÈNCIA. L'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha anunciat aquest divendres, 17 de maig, l'obertura en el pròxim mandat de sis nous centres culturals i una oficina last minute, que se situarà a la plaça de l'Ajuntament, per a la venda d'entrades d'última hora a preus més reduïts.

Els nous centres culturals se situaran en l'antiga Casa dels Bous, l'escorxador i l'Ateneu Republicà al barri del Cabanyal; en la Nau de Demetrio Ribes al Parc Central; en el xalet d'Aben A l'Abbar en el barri d'Albors, que serà la seu de la Mostra de València, i en l'Alqueria d'Albors els Orriols.

A més, l'alcalde ha anunciat que dues de les casetes de la plaça de l'Ajuntament, actualment sense ús, es destinaran a la venda d'entrades per a concerts, teatres i museus de la ciutat, tant regulars com d'última hora, similar al servei last minute que s'ofereix a Londres i a Nova York.

Un model, ha indicat Ribó, que funciona amb èxit en les principals ciutats europees, amb oficines situades a llocs cèntrics i punt de referència per a l'adquisició d'entrades d'última hora a preus més reduïts, que a vegades arriben a un 50 per cent de descompte, cosa que suposarà un autèntic "revulsiu cultural" per a València.

Per a Compromís "la cultura és un element fonamental" que aglutina tant l'oferta d'elit com la més popular, estesa als barris, i amb aquests projectes pretén situar València com a "ciutat referent" i pol d'atracció del turisme cultural a l'Estat i Europa.

Ribó ha concretat així mateix que la Casa dels Bous al Cabanyal serà una de les quatre seus del Museu del Mar. La seua rehabilitació s'ha concebut també perquè el seu entorn, patis i jardins exteriors puguen tindre altres usos, com ara cinema d'estiu o concerts de música.

L'antic escorxador del Cabanyal, la rehabilitació del qual està en procés d'execució, es destinarà a un centre d'interpretació dels Poblats Marítims i es realitzarà també una tasca d'investigació sobre la història d'aquest barri. Respecte a l'Ateneu Republicà, situat al carrer Reina 121 del mateix districte, l'alcalde ha anunciat que les diferents sales es convertiran en espais culturals oberts a l'ús ciutadà i ha recordat que ja s'ha iniciat el procés de contractació de les obres de construcció, amb una inversió de més de 330.000 euros.

Quant a la Nau de Demetrio Ribes, al Parc Central acollirà un espai multidisciplinari amb graderies i adaptable a usos escènics per a tota mena d'espectacles.

Al barri dels Orriols, una de les zones més "multiculturals" de la ciutat, s'actuarà en la rehabilitació de l'Alqueria d'Albors, com a nou espai cultural obert a la participació ciutadana, amb un cost de 620.000 euros. Ribó ha destacat, així mateix, l'actuació en el xalet d'Aben a l'Abbar, que oferirà al barri d'Albors i al districte d'Algirós un nou espai cultural municipal obert al veïnat i que serà la nova seu de la Mostra de Cinema de València. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha assenyalat així mateix que tots aquests centres estan finançats amb subvencions i cofinançats per altres entitats, de manera que es redueix el cost per a l'Ajuntament.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next