Ribó aspira a ser quatre anys més alcalde de València gràcies a la reedició del govern de la Nau

El primer edil llança la seua campanya per a encapçalar la llista de Compromís
14 febrer 2019 13:00h
Ribó ha mostrat la seua predisposició a continuar els quatre anys de la pròxima legislatura en cas de ser alcalde. / D.L.V.

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat aquest dijous la seua candidatura com a cap de llista de Compromís a la ciutat amb l'objectiu de renovar el seu càrrec en el consistori. Entre les seues expectatives està la reedició del govern de la Nau després de les pròximes eleccions de maig, junt amb el PSPV i València en Comú, i ha indicat que confia que els partits d'esquerra obtinguen "una majoria absoluta i més àmplia". "Volem passar a ser més regidors", ha dit Ribó, qui també ha assenyalat que "no es planteja no ser l'alcalde". 

Respecte a les desavinences internes al si del govern municipal, Ribó ha expressat: "Entenc que entre els companys tinguem diferències, però som capaços de posar-nos d'acord a l'hora d'executar polítiques municipals". En eixe sentit, el primer edil ha dit que "és normal ressaltar els perfils" de cada partit "quan s'aproximen eleccions", però en el moment de votar i decidir qüestions municipals han tingut "resultats molt bons" i han arribat a consensos. 

Ribó, que ha mostrat la seua predisposició a continuar els quatres anys de la pròxima legislatura en cas de ser alcalde, ha expressat també "l'alegria" per la incorporació de Jordi Peris en la llista de la coalició valencianista i "la pena" perquè Consol Castillo no torne a presentar-se, de qui ha dit que "ha fet un treball excel·lent" i ha apuntat que li va demanar "que s'ho pensara".  

La campanya de Ribó per a encapçalar la llista de Compromís a València –una posició que previsiblement ocuparà si no hi ha alguna sorpresa d'última hora– està basada en cinc eixos que plantegen València com a ciutat per a les persones; ciutat de barris; sostenible i verda; cultural i popular, i oberta i participativa. Al respecte, ha remarcat, entre altres qüestions, la paralització dels desnonaments per execucions hipotecàries; els parcs de la ciutat –entre ells el parc Central, el parc de Desembocadura i el projecte per al nou llit de Túria–; els carrils bici i el foment del transport públic: la protecció de l'horta; la memòria històrica, i la voluntat per una ciutat plural, diversa i "oberta a tothom". 

A més, Ribó ha destacat que el seu objectiu és "renovar el pacte amb la ciutadania" amb diferents elements, com ara la modernitat, la sostenibilitat, l'honestedat i la gestió eficaç. "Sabem governar els diners de tota la ciutadania millor que la dreta", ha subratllat el primer edil, qui també ha indicat que s'ha reduït el deute del consistori a la meitat: "Hem gestionat amb eficàcia i eficiència". 

"Volem un pacte basat en el diàleg amb els veïns i les veïnes, que encaixe en un govern plural i amb diferents grups", ha assenyalat Ribó, qui ha dit que el govern de la Nau "ha funcionat": "Hem sigut els primers a aprovar els pressupostos". Per això, ha mostrat la seua voluntat de reeditar el pacte amb les altres formacions progressistes. 

Ribó ha recordat que fins a l'1 de març es pot apuntar tot aquell qui vulga votar en les primàries de Compromís. "No hi ha cap primària a Espanya tan oberta com la nostra", ha dit Ribó, qui ha remarcat la diferència respecte a altres processos de primàries: es pot votar tant al cap de llista com a tota la llista. Les votacions de les primàries seran del 6 al 8 de març de forma telemàtica i el 9 de març s'habilitaran espais per a poder realitzar-la de forma presencial. 

next