Ribó aspira a reeditar i liderar el Govern de la Nau amb més vots que en les eleccions del 2015

El candidat de Compromís es marca com a "gran assignatura pendent" millorar la mobilitat de l'àrea metropolitana de València
19 maig 2019 13:12h
Joan Ribó assegura que el treball fet aquesta legislatura és mèrit de tot l'equip de govern. / EUROPAPRESS

VALÈNCIA. L'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha indicat que la seua "gran aspiració" és, a partir de les eleccions municipals del 26 de maig, repetir a l'Ajuntament de la ciutat el Govern de la Nau, l'executiu que presideix des del 2015 i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú. "No tenim un altre plantejament. La societat ha pres l'opció europea que no hi haja governs monocolor ni bipartidisme. L'opció és que hi haja un govern progressista", ha dit el primer edil en una entrevista a Europa Press.

Així mateix, ha defensat la intenció que eixe "govern de coalició" que "ha funcionat bé" el continue encapçalant Compromís perquè ho ha liderat "adequadament". "Nosaltres, ni posem cap línia ni plantegem aspiracions, per damunt de tot la nostra gran aspiració és el Govern de la Nau i, per descomptat, pretenem continuar liderant-lo perquè pensem que ho hem fet bé", ha exposat.

Ribó ha matisat, no obstant això, que seran "les valencianes i els valencians" els qui "decidiran qui liderarà" el segon Govern de la Nau, "amb els matisos que introduïsquen els resultats" electorals. Ha dit que "les enquestes indiquen que Compromís –amb "expectatives molt positives", ha apuntat– millorarà els seus resultats" però ha apuntat que espera que PSPV i Unides Podem-EUPV "també els millore".

El responsable municipal ha valorat el treball fet a l'Ajuntament de València en la seua etapa com a alcalde i ha assenyalat que ha sigut una tasca "de tot el Govern de la Nau". "Ha sigut un treball col·lectiu que ha funcionat bé, un treball de tots", ha reiterat.

"Estic satisfet que el govern de coalició de la Nau, encara que haja tingut diferències, haja arribat a acords", ha agregat, a més d'indicar que com a titular ha intentat "que tothom tinguera visibilitat i que els problemes no s'engrandiren sinó que es feren xicotets". Després d'això, Joan Ribó ha insistit, amb vista al 26 de maig, que "l'important és que tot el treball de canvi progressista que s'ha produït a la ciutat en aquests quatre anys es consolide i avanç molt més en els quals venen".

D'altra banda, Ribó, que concorre als comicis de la setmana vinent amb el lema 'Jo amb Ribó', fent un joc de paraules amb el seu nom i amb la confiança que aspira a aconseguir dels valencians, ha asseverat que opta a la reelecció amb "un missatge d'honradesa i mans totalment netes de qualsevol corrupció, d'eficàcia, de solidaritat, de drets humans i d'esperança" per a aconseguir "una ciutat en la qual es visca a gust i on tothom tinga treball".

L'alcalde ha manifestat que a la capital valenciana li queden encara "moltes coses" per millorar i aconseguir i ha destacat, entre els assumptes pendents, la seua intenció de fomentar el lloguer d'habitatges per a joves que es volen emancipar o per a persones majors que volen tindre una llar més xicoteta i adequat a les seues necessitats, entre altres col·lectius.

"Gran assignatura pendent"

Quant a l'àrea de mobilitat, el candidat a la reelecció ha considerat que la "gran assignatura pendent" per a la pròxima legislatura és millorar "la mobilitat de l'àrea metropolitana" de València i les entrades a nuclis industrials. "S'ha començat a abordar-ho amb l'Autoritat Metropolitana del Transport però s'ha de fer un pas de gegant", ha dit.

A més, Joan Ribó ha avançat la seua intenció de continuar ampliant voreres en la capital, convertir en zona de vianants zones del centre i remodelar les grans places. "La mobilitat cal plantejar-li-la com ho fan totes les ciutats d'Europa. No pot plantejar-se pensant només en el cotxe privat. Hem canviat molts paradigmes, és un procés d'adaptació", ha plantejat.

next