Ribó assegura que l'Ajuntament prepara al·legacions per al projecte d'ampliació del port de València

L'alcalde insisteix a demanar la DIA, mentre que el conseller Arcadi España aclareix que "correspon a l'Autoritat Portuària" i que "és una decisió que s'ha de prendre amb criteris tècnics"
27 novembre 2019 16:57h
Ribó s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller Arcadi España. / EP

VALÈNCIA (EP/Redacció) . L'alcalde de València, Joan Ribó, ha detallat que ha demanat informes per a fer al·legacions a l'ampliació nord del port el projecte del qual es troba des d'aquest dissabte en fase d'exposició pública fins al 13 de desembre i ha insistit en "la necessitat d'una Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) davant la substancial modificació" del projecte.

Així s'ha pronunciat Ribó en declaracions als mitjans després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui ha considerat que la necessitat de demanar una nova DIA "correspon a l'Autoritat Portuària" i que "és una decisió que s'ha de prendre amb criteris tècnics".

Durant la seua compareixença, Ribó també ha manifestat que cal "anar a poc a poc descarbonitzant el funcionament del port, per exemple introduint l'electricitat en les connexions dels vaixells perquè apaguen els seus motors i introduint noves formes d'energia".

Tant l'alcalde com el conseller han coincidit en la seua valoració "positiva i fructífera" d'aquesta reunió: "Aquest tipus de trobades són una mostra de com funciona la bona política basada en el consens i el diàleg. Som un exemple de diàleg exportable a tot Espanya perquè aconseguim arribar a acords ben profitosos per a tots els valencians i valencianes", han manifestat.

En aquesta reunió s'ha parlat del port i de "la millora de la seua integració a la ciutat" i s'han abordat els nomenaments pendents. Ribó ha afirmat que queden molts assumptes pendents de tractar: "Citaré només tres: el Parc de Desembocadura, arreglar les platges tant del Nord com del Sud i fer una nova delimitació d'espais i usos portuaris".

També han indicat que han acordat els nomenaments del Consell en la Comissió Ciutat-Port, que estaven pendents. Segons ha indicat el titular de Mobilitat, aquests càrrecs els ocuparan la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inma Orozco, i el director general de Ports, Aeroports i Costas, Emilio Obiol.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next