Ribó assegura que sabran "torejar" Vox a l'Ajuntament

Les negociacions del pacte de govern al consistori de València no es tancaran fins a finals de juny
17 juny 2019 13:57h
Ribó espera que en les negociacions d'aquest dilluns es tanque l'acord del programa de govern. / PREMSA AJUNTAMENT

VALÈNCIA. L'alcalde de València ha estrenat el seu mandat en un Ajuntament marcat per l'entrada de l'extrema dreta. No només al consistori de la capital, sinó a més de trenta ajuntaments on Vox comptarà amb regidors. Preguntat pel fet de lidiar amb la formació dretana a l'hemicicle, l'alcalde ha contestat que en el seu grup saben "torejar" i que, més que lidiar amb ells, hauran de fer-ho "amb els seus plantejaments". 

"Cada vegada que sorgisca un plantejament de no respectar la igualtat entre dones i homes, ens sentiran", ha destacat el líder del nova corporació municipal en la roda de premsa de la reunió amb els directors estratègics de la candidatura de la ciutat a la Capital del Disseny. Ribó ha reconegut que si el grup d'extrema dreta té presència al consistori és "com a conseqüència dels vots" i que, tot i que des de Compromís els respecten institucionalment, no respecten les seues idees. "El combatrem amb molta duresa", ha recalcat. 

L'alcalde ha volgut destacar que estan apostant per una ciutat "oberta" i "sostenible" en matèria mediambiental i on totes les persones aconseguisquen els mateixos drets. També ha remarcat l'efectivitat dels governs progressistes i, per a exemplificar-ho, ha destacat la reducció del deute públic a l'Ajuntament de València "dels mil milions al 2012 als 375 milions" que espera aconseguir a finals d'any, a més de l'augment de les inversions. 

Continuen les negociacions

Dissabte va tindre lloc la presa de possessió de Joan Ribó, encara sense pacte de govern. De moment, aquesta vesprada a les quatre seguiran les reunions entre les comissions negociadores de Compromís i del PSPV per a arribar a un acord. L'alcalde espera que, finalment, aquest dilluns acabe de concretar-se el programa de govern –el 'què'– per a començar amb el 'com' i el 'qui' d'una manera ràpida. 

No obstant això, Ribó dubta que les negociacions –que, al seu parer, avancen a "bon ritme"– puguen concloure aquesta setmana. Així mateix, deixa la porta oberta que ho facen la següent. En qualsevol cas, sí que ha explicat que s'han marcat com a termini màxim de les negociacions el final del present mes de juny. L'alcalde també ha dit que ha parlat amb la líder del PSPV, Sandra Gómez, per a concretar "una sèrie d'aspectes urgents" que es tancaran aquesta setmana. 

next