Ribó assegura que València serà referent mundial en música i esport amb l'Arena promogut per Juan Roig

Aquest dilluns la Comissió d'Urbanisme ha donat llum verda a la modificació del PGOU que permetrà licitar la construcció del pavelló
23 setembre 2019 19:38h
El ple de l'Ajuntament aprovarà dijous la modificació del PGOU de la ciutat. / EFE ARXIU 

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat la col·laboració entre entitats públiques i privades en la construcció d'un pavelló multiusos tipus arena, promoguda per l'empresari Juan Roig, per a convertir la ciutat en "referent internacional" en l'àmbit musical i de grans esdeveniments esportius.

"Busque que València siga referent internacional en l'àmbit musical i, en el marc de l'estratègia València Music City, contemplem la creació d'un gran recinte que puga acollir esdeveniments esportius de gran importància i també musicals, amb capacitat per a una gran afluència de públic", ha apuntat Ribó. L'alcalde ha sentenciat que és "una oportunitat de col·laboració que València vol aprofitar".

El ple de l'Ajuntament aprovarà dijous, una vegada se li ha donat aquest dilluns llum verda en la Comissió de Desenvolupament i Regeneració Urbana, la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a poder licitar la construcció del pavelló.

El juliol del 2018, el propietari de Mercadona va presentar, a través de la societat Licampa, un projecte per a un pavelló d'aquest tipus amb una inversió d'uns 192 milions en sòl municipal. El projecte va eixir a concessió per a 50 anys junt amb el pavelló de la Font de Sant Lluís i l'empresa es va oferir a pagar un cànon anual d'uns 350.000 euros anuals al consistori.

El pavelló multiusos, amb un aforament aproximat de 15.000 espectadors i instal·lacions annexes, estaria situat en una parcel·la entre els carrers Ángel Villena, Bomber Ramón Duart i Antonio Ferrandis, al barri de Quatre Carreres. 

Aquest bloc i el seu entorn configuren un enclavament estratègic al costat d'altres equipaments esportius com la Ciutat del Rugbi, la Piscina Municipal i L'Alqueria del Bàsquet, segons van explicar en el seu moment fonts municipals.

next