Ribó pronostica que la mobilitat a València "canviarà molt" durant la pròxima legislatura

La nova ordenança de mobilitat, per la qual les bicis i els patinets no podran anar per les voreres, entra en vigor el 8 de juny
1 juny 2019 18:22h
Ribó ha subratllat que "la mobilitat està canviant d'una forma radical a totes les ciutats del món i a València també". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. L'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, ha assegurat que la manera de moure's per la ciutat "canviarà molt amb formes de mobilitat sostenible" en els pròxims quatre anys.

Ribó ha assistit aquest dissabte a la inauguració de la tercera edició de la fira Electric Movement, que se celebra a la plaça de l'Ajuntament. Durant la seua visita a aquesta fira en què s'exhibeixen les diferents propostes de vehicles elèctrics, Ribó ha subratllat que "la mobilitat està canviant d'una forma radical a totes les ciutats del món i a València també".

"El nombre de patinets i bicicletes que circulen al dia per la ciutat ha superat els 55.000, per la qual cosa ja no són una minoria. En aquests quatre anys que venen, la mobilitat de València canviarà molt amb formes de mobilitat sostenible", ha afegit l'alcalde.

Més cotxes elèctrics

El primer edil ha anunciat que el seu consistori "apostarà de forma decidida" pels transports elèctrics. Per a donar exemple, l'Ajuntament "comprarà cotxes elèctrics i incentivarà la gent perquè es passe a aquest tipus de vehicle, des del camió fins al patinet o la moto".

La seua intenció és treballar "conjuntament amb les empreses" en eixa direcció per motius de "medi ambient i salut dels valencians". "No podem competir amb Noruega que té un 70% de cotxes elèctrics, però volem anar darrere seu perquè els nostres fills i nets ens ho agrairan".

Nova ordenança de mobilitat

Preguntat per l'entrada en vigor de la nova ordenança de mobilitat, Ribó ha recalcat que "estarà en marxa dins d'una setmana exactament".

"Hi ha uns límits de velocitat per als patinets i una sèrie de normes com que les bicis i els patinets no poden anar per les voreres, perquè les voreres són per als vianants, des de la persona major amb caminador fins al xiquet que comença a caminar. Eixe no és el seu lloc per a anar perquè per a això es fan els carrils bici", ha recordat.

Finalment ha indicat que es treballarà amb la Policia Local perquè "aquesta norma s'explique mitjançant una campanya de publicitat però, també, perquè després es complisca".

next